Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Basketbol Ligi Şampiyonu Anadolu Efes

Basketbol Ligi Şampiyonu Anadolu Efes

2 min read
Basketbol Ligi Şampiyonu Anadolu Efes
Spread the love

Türkiye Basketbol Ligi normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte play-off serilerine başlandı. Sezonu ilk iki sırada bitiren Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko rakiplerini yenerek finale kadar gelmeyi başardılar. Final serisinin Anadolu Efes’in ev sahipliğinde başlandı. İlk iki maçı kazanan ev sahibi ekip seri de 2-0 önde girmeyi başardı. Son maça Fenerbahçe Beko ev sahipliği yaptı. Bu maçı kazanmaktan başka çaresi olmayan takım maça bu anlayışla çıktı.

İlk periyodu 25-21 önde kapatmalarına rağmen, ikinci çeyrekte rakibinden 23-7’lik bir seri yediler ve ilk yarısı 44-32 geri de kapattılar. Üçüncü periyotta daha rahat oynayan misafir takım son çeyreğe 72-47 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte sahada sakin bir oyun oldu. Bununla beraber Anadolu Efes maçı 93-66 kazandı. Bu serinin üç sıfıra gelmesine ve Anadolu Efes’in 2020-2021 sezonu Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonu olmasını sağladı.

Çifte Kupa ile Biten Sezon

Geçtiğimiz sezon pandemi sebebiyle hem Türkiye Ligi hem de Euroleague sezonları iptal edilmişti. Geçen yılda bu iki kupaya en büyük aday olan Anadolu Efes, bir sene mola vererek bu iki kupayı da aynı sezonda kazanmayı başardı.

Önce katıldığı Euroleague dörtlü finalinde önce CSKA’yı yenen, daha sonra Barcelona’yı finalde yenmeyi başaran takım kupanın sahibi oldu. Bunu ülkemizde başaran ikinci takım olarak tarihe geçti. Ardından ülkemizde ki ligde finale kadar hatasız devam ettiler.

Anadolu Efes lig şampiyonu olurken bu sezon tek bir maç kaybetmesi ile dikkat çekti. Ligde bir maç ile sezonu bitiren, play-off eşleşmelerinde hiç maç kaybeden bu noktaya gelen takım sezonu çok iyi bir seviyede bitirdi. Gelecek sezon yıldız oyun kurucusu Micic’in olmadığı bir sezona başlayacak takımda eklemeler ve çıkarmaların nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz.

Anadolu Efes bu şampiyonlukla birlikte toplamda 15 şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Bir sezon önce oynanan finalde yine rakibini yenerek bu kupayı kazanan takım bu sayede iki de iki lig şampiyonluğu da yapmış oldu.