Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bucks İkinci Maçta Hawks’a Acımadı

Bucks İkinci Maçta Hawks’a Acımadı

2 min read
Spread the love

Doğu Konferansı final karşılaşmasında Bucks ile Hawks karşı karşıya geldi. İlk maçı kaybeden taraf olan Bucks, bu maçı kazanarak seriyi 1-1 getirmek istiyordu. Tabi bunun için ilk maçtan farklı bir yapıda bu karşılaşmaya çıkmaları gerekiyordu.

Maç ondan daha iyi bir şekilde oynadıkları bir karşılaşma olunca ortaya inanılmaz bir fark çıktı. Özellikle ikinci çeyrekte ortaya koyulan etkili oyun belki de oyunun çok erken bir noktada bitmesine neden oldu. 125-91 skorla biten karşılaşmada Bucks son çeyrekte frene basmasa daha farklı bir skor otomatik olarak ortaya çıkabilirdi.

Bu karşılaşmanın ardından doğ konferansı final serisinde durum 1-1 gelmiş oldu.

İkinci Çeyrek Maçı Bitirdi

Serinin ikinci karşılaşması biraz dengeli başladı. Bucks tarafı karşılaşmaya daha iyi hazırlandığı görünen taraf olarak dikkat çekiyordu. Bucks ilk çeyreği 34-28 önde kapatmaya başladı. Ancak ne olduysa ikinci çeyrekte yaşandı.

Öyle bir ritim yakalayan ev sahibi takım rakibine 20-0’lık bir seri attı. Bununa birlikte fark 30’a yaklaşmış oldu. Bu gelişmeden ne olduğunu anlayamayan Hawks, çeyreği 43-17 kaybetti. İlk yarı 77-45’lik skorla tamamlandı.

Karşılaşmada bundan sonra ilginç bir çok fark oldu. Bir ara fark 40 sayının dahi üzerine çıktı. Hawks bir süre daha denedikten sonra as oyuncularını kenara almaya karar verdi. İkinci yarı kafa kafaya gitmiş olsa da ilk yarıda oluşan bu fark oyun anlamında ki kötü duruş Bucks’ı seri için umutlu hale getirirken, Hawks için serinin o kadar kolay olmayacağını göstermiş oldu.

Giannis karşılaşmada 25 sayı 9 ribaunt, Jrue Holiday 22 sayı, Brook Lopez 16 sayı attı. Takım halinde 41-15 üçlük atan takım, rakibinin bu konuda sadece 36-9’da kalması sebebiyle rahat bir gelibiyet elde etti.

Hawks’ın yıldız oyuncusu Trae Young maç boyunda sadece 15 sayı üretmesi ile dikkat çekti. İlk karşılaşmada 40’ın üzerinde atan oyuncuya nasıl bir önlem alındığı da net bir şekilde görülmüş oldu. Serinin üçüncü maçına Hawks ev sahipliği yapacak.