Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Çekişmeli Maçı Jazz Kazandı 112-109

Çekişmeli Maçı Jazz Kazandı 112-109

2 min read
Spread the love

NBA Batı konferansı yarı final serisinde Utah Jazz ile Clippers karşı karşıya geliyor. Sezonu lider bitiren Jazz ile ilk turda yedinci maç sonunda Dallas’ı eleyen Clippers ilk maçta karşı karşıya geldi.

Maç başlamadan önce çok çekişmeli bir seriniz bizleri bekleyeceğini söylemek doğru olacaktır. Takımların yapıları birbirinden farklı olsa da oynanan oyun çekişmeli, zorlayıcı ve bırakmayan bir şekilde olduğu için bu sonucun olacağını kaçınılmaz oldu.

Misafir takım her ne kadar maça hızlı başlayan taraf olsa da maçın sonunu iyi oynayan Jazz galibiyete uzanan takım oldu. Tabi bu galibiyette Gobert’in son saniyede yaptığı blok’un önemli bir yeri bulunuyor. 112-109’luk skorla Jazz seri de 1-0 öne geçmeyi başardı.

İlk Yarı Clippers, İkinci Yarı Jazz

Yedinci maçı kazanmanın morali ile Clippers bu maça hızlı başlayan taraf oldu. İlk çeyreği 25-18 kazanan takım, ikinci çeyreği de 35-29 kazandı ve ilk yarıyı 60-47 öne bitirmeyi başardı. Tabi bu noktada sonra devre sonrasında Jazz’in oyununu izledik.

Üçüncü çeyreği 32-19 kazanan takım çeyrek başlarken 13 sayılık farkı kapatarak, son çeyreğe 79-79 eşitlikle girdiler. Son periyot adeta bir heyecan fırtınasına şahit oldu. Son dakikalara girilirken Jazz bir ara farkı çift haneli sayılara çıkarmış olsa da Clippers son topa kadar direnmeyi başardı. Ancak kanattan kullanılan topu eline alan Morris’i bloklayan Gobert maçın bu şekilde bitmesini sağlamış oldu.

Jazz galibiyeti alırken yıldız oyuncusu Donovan Mitchell 45 sayısı öne çıkan nokta oldu. Bogdanovic 18 sayı, Clarkson 18 sayı ile destek oldu. Gobert son topu bloklamasının yanında 10 sayı 12 ribauntluk performansı ile dikkat çekti.

Clippers son topa taşımayı başardığı karşılaşmada Leonard 23 sayı, Paul George 20 sayı, Luke Kennard 18 sayı ile oynadı. Tüm takımdan destek alan takım ne olursa olsun yenilgiye ve rakibinin ikinci yarı da iki iyi performansına engel olamadı ve bu seri de 1-0 geriye düşmüş oldu.