Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Clippers Seride Tutunmaya Devam Ediyor 116-102

Clippers Seride Tutunmaya Devam Ediyor 116-102

2 min read
Spread the love

NBA Batı konferansında final serisi soluksuz bir şekilde devam ediyor. Dördüncü maç sonunda seriyi 3-1’e getiren Phoenix Suns, seriyi bitirme maçına kendi salonunda çıktı. Ancak karşılarında bu sezon birçok playoff maçında gösterdikleri gibi pes etmeyen bir takım yer alıyordu.

Her ne kadar olsa da Clippers’ın bu maçta tutunmasına birçok kişi zor gözüyle bakıyordu. Ancak Los Angeles takımı herkesi yanılttı ve ortaya koyduğu üstün performans ile karşılaşmayı 116-102 kazanarak seriyi bir kez daha Los Angeles’a taşımayı başardılar. Bu maçı kazansalar dahi son maçı yine Suns’ın ev sahipliğinde oynayacakları işlerin zorlanmasına neden oluyor.

Clippers İyi Başladı ve İyi Bitirdi

Bu maçı kazanmaktan başka çaresi olmayan Clippers karşılaşmaya çok hızlı başladı. Çeyrekte 36-26’lık üstünlük kuran takım, ilk yarıyı 59-52 önde kapatmayı başardı. Üçüncü çeyrekte 32-26’lık üstünlük kuran Clippers son çeyreğe 91-78 ile girmeyi başardı.

Son çeyrekte Suns ekibi farkı indirmeyi başarsa da Clippers son dakikalarda bu sefer daha önce iki maçta yaptığı gibi hata yapmadı ve karşılaşmayı 116-102 kazanmayı başardı ve serinin 3-2’e gelmesine neden oldu.

NBA’de 3-1’den seri çeviren çok az sayıda takım var. İmkansız gibi durmasa da buradan seriyi almak istiyorlarsa sahaya gerçekten harika bir karakter koymaları gerekiyor. Bunun içinde yeterli bir kadro gücüne ve mantaliteye sahipler.

Bu önemli maçın kazanılmasında 41 sayı 13 ribaunt 6 asistlik bir performans ortaya koyan Paul George’ın büyük bir etkisi olduğunu söylememiz gerekiyor. Morris 22 sayı, Reggie Jackson 23 sayı ve Cousins 15 sayıyla oynadı. Bu dört oyuncuyla 101 sayı bulmayı başaran Clippers’a karşı, Suns’ın takım halinde 102 sayı bulması ilginç bir durumu ortaya çıkarmış oldu.

Devin Booker 31 sayı, Chris Paul 10 sayı ile oynarken onlara diğer oyunculardan yeterli miktarda destek gelmemiş olması bu önemli maçın kaybedilmesine neden oldu.

NBA finallerine çıkmak istiyorsa Suns’ın önünde iki maç kalırken, Clippers’ın bunu başarmak için bundan sonra ki tüm maçları kazanmaktan başka bir çaresi bulunmuyor.