Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Doğu Finalinde Atlanta İlk Maçı Kazandı 116-113

Doğu Finalinde Atlanta İlk Maçı Kazandı 116-113

2 min read
Spread the love

Doğu konferansı NBA finalleri öncesinde muhteşem bir çekişmeye sahne oluyor. Doğu konferansında finale çıkan Bucks ve Hawks takımları bu seriye yedinci maçlarda aldıkları önemli galibiyetlerle ulaşmayı başardı. Batı yakasında ilk iki maç çoktan oynanırken Doğu’da final serisinde ilk maç dün gece oynandı.

Bütün otoriteler Bucks’ın avantajlı taraf olduğunu belirtirken, seriyi çok rahat bir şekilde kazanacağı konusunda hem fikirdi. Ancak bu seviyede bu tür tahminlerin hiç de gerçeği yansıtmadığı bu maçta bir kez daha ispatlanmış oldu. Hawks ne kadar etkili ve tehlikeli bir takım olduğunu bir kez daha herkese net bir şekilde gösterdi.

Trae Young Farkı Maçı Getirdi

Bucks seri de ev sahibi taraf olarak başladı. Hawks bu maçların bir tanesini kazanarak ev sahibi avantajını eline geçirmek istiyordu. Bu maç sonucunda istediğini alan taraf onlar oldular.

İlk çeyrekte seyirci desteğiyle birlikte Bucks etkili olan taraftı. İlk çeyreği 28-25, ikinci çeyreği 31-29 kazanan takım, ilk yarıyı 59-54 önde bitiren taraf oldu. Üçüncü çeyrekte daha iyi oynayan taraf misafir takım Hawks oldu. Bu çeyreği 34-26 kazanan takım, son çeyreğe 88-85 önde girmeyi başardı. Son periyotta oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan Hawks, rakibinin basit hatalarını doğru şekilde değerlendirdi ve maçı 116-113 kazanmayı başardı.

Atlanta maçı kazanırken yıldız oyun kurucusu Trae Young maçı 48 sayı 7 ribaunt ve 11 asistle tamamladı. Ona destek 23 sayıyla John Collins, 12 sayı 19 ribaunt ile Capela’dan geldi.

Bucks maçta her zaman öne geçecek şekilde oynadı ve son 3-4 dakikaya çok net bir üstünlükle girse de son dakikalarda tercih edilen şutların yanlışlığı ve bitirme eksikliği onların ilk maçı kaybetmesine neden oldu. Giannis 34 sayı 12 ribaunt ve 9 asistle oynarken, Holiday 33 sayı 10 asist ile oynadı. Takımın önemli isimlerinde Middleton’un 15 sayıda kalması en dikkat çeken kağıt üzerinde ki istatistik oldu.

Serinin ikinci maçına da Bucks ev sahipliği yapacak ve seriyi 1-1’e getirmek için mücadele edecekler.