Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Kadın Milli Voleybol Takımından Büyük Zafer

Kadın Milli Voleybol Takımından Büyük Zafer

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 Olimpiyat oyunlarından ülkemizi takım halinde temsil eden tek ekip olan Voleybol Kadın Milli takımımız ilk maçında geçen turnuvanın olimpiyat şampiyonu Çin ile karşı karşıya geldi.

B grubunda mücadelesini verecek olan ülkemiz toplamda 6 takımın bulunduğu grupta İtalya, ABD, Arjantin, Rusya ve Çin ile aynı grupta yer alıyor. Sıralamada ilk dört içerisinde yer alan takımlar çeyrek finalden itibaren A grubunun ilk dördüyle eşleşerek yollarına devam edecekler.

Bu nedenle oynayacağımız her maçın alınacak her setin kritik bir önem arz ettiğini söylememiz gerekiyor. Tek devre üzerinden oynanacak olan grupta toplamda 5 maç oynayacağız.

İyi Başladık İyi Bitirdik

Karşılaşmanın ilk setine başlangıçta dengeli bir oyun vardır. Setir ortalarına doğru üstünlüğü eline alan milli takımımız, setin sonuna doğru Çin’in geri dönüş çabalarına gerekli cevabı vererek ilk seti 25-21 kazanarak setlerde 1-0 öne geçmeyi başardı.

İkinci set ve üçüncü sette sürekli üstün olan taraf olan milli takımımız bu setlerin ikisinin de 25-14 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak çok kritik bir galibiyete imza atmış oldu.

Karşılaşmada en etkili oyuncumuz smaçör Ebrar Karakurt oldu. 16 sayısının yanına 1 blok ve bir tane de servis sayısı alarak toplamda 18 sayıya direkt katkıda bulundu. Takımımızın hücum gücünün tek başına %25’ine karşılık verdi. Kaptan Eda Erdem 13 sayıya, Zehra Güneş 11 sayıya ve Hande Baladin 10 sayıya direkt katkıda bulunarak galibiyeti getirdiler.

Milli Takım Fikstürü

A Milli Kadın Voleybol Takımımız B grubunda dört maçına sırasıyla aşağıda ki gibi çıkacak. Bu maçların tamamı TSİ sabah ve öğle saatlerinde oynanacak.

  • 27 Temmuz – 10.25 – İtalya – Türkiye
  • 29 Temmuz – 15.45 – ABD – Türkiye 
  • 31 Temmuz – 08.20 – Arjantin – Türkiye
  • 2 Ağustos – 08.20 – Rusya – Türkiye

Grubumuzda birçok güçlü takımın yer alması ve karşı grubun sıralamasına göre rakiplerimizin belli olacak olması, bundan sonra oynanacak karşılaşmalarında kritik öneme sahip olduğunu unutmadan karşılaşmalara çıkmamız gerekiyor .