Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Los Angeles Clippers Konferans Finalinde

Los Angeles Clippers Konferans Finalinde

2 min read
Spread the love

Batı Konferansı yarı finalinde Utah Jazz ile Los Angeles Clippers arasında oynanan seri son buldu. Seri de 3-2 önde olan Clippers son maçta 25 sayının üzerinde geri düşmesine rağmen son devreyi harika bir şekilde oynayarak rakibini 119-113 yenerek seriyi 4-2’ye getirerek konferans finaline çıkarak, Suns’un rakibi olmayı başardı.

Çok zor anlar yaşadıkları seri de yaşanan bu geri dönüş, yıldız oyuncuları Leonard’ın olmadığı iki maçta gösterdikleri performans ile finale isimlerini yazdırmayı başardılar. Tabi bunun olmasında takımın özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında gösterdikleri üstün performansın etkili olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Terance Mann’in 39 Sayısı Maçı Aldı

Seri de 3-2 geride olan Utah karşılaşmaya çok iyi başlayan taraftı. İlk çeyrekte 33-31 önde kapatan misafir takım, özellikle ikinci periyotta gösterdiği performans ile dikkat çekti. İkinci periyodu 39-19 önde kapatan takım ilk yarıyı 22 sayı fark ile 72-50 kapatmayı başardı.

Üçüncü çeyreğin ilk 5-6 dakikasında farkı 28 sayıya kadar çıkarmayı başardılar ancak bu andan sonra oyun kontrolünü tamamen kaybettiler. Üçüncü periyotta rakibini 41-22 yenmeyi başaran ev sahibi takım son periyoda 94-91 geride girse de oyunun ritmini ele almayı başardı.

Son periyotta adeta bir üçlük yağmuru ile giden karşılaşmada 40 sayı atan ve rakibine 25 sayı atmasına izin veren Clippers maçı 131-119’luk skorla kazanmayı başardı.

Maçın kazanılmasında Leonard’ın sakatlığının ardından ilk 5 içinde başlayan Terance Mann’in 39 sayılık performansı etkili oldu. 10’da 7 üçlük atan çaylak oyuncu maçın kahramanı olmayı başardı. Ona destek olan isimler arasında Paul George 28 sayı, Reggie Jackson 27 sayı ile dikkat çekti. Takım halinde 39’da 20 üçlük atmayı başaran Los Angeles temsilcisi adını konferans finaline yazdırdı.

Utah Jazz’ın bu maçı kaybetmesine rağmen Donovan Mitchell 39 sayı 9 ribaunt ve 9 asistlik performansı dikkat çekti. Özellikle son 15-16 dakika da takım halinde düşen Quin Snyder’in takımı seriyi kaybederek şampiyonluk hayallerini başka bir bahara bırakmak zorunda kaldı.