Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwauke Bucks NBA’da Finale Çıktı

Milwauke Bucks NBA’da Finale Çıktı

2 min read
Spread the love

NBA Batı Konferansında ilk finale çıkan takım Phonix Suns olduktan sonra herkesin gözü doğu konferansına çevrildi. Bucks ile Hawks arasında oynanan doğu finalinde Bucks, Giannis’in olmadığı kadrosuyla 3-2 öne geçmeyi başarmıştı. Hawks’ın ev sahipliğinde oynanacak olan altıncı maçta galip gelmeleri durumunda seriyi 4-2’ye getirip, NBA finaline çıkma şansına sahipti.

Hawks tarafıysa altıncı maça son iki maçı kaçıran yıldız oyuncusu Trae Young ile başlama şansına sahipti. Bu maçı alarak seriyi yedinci maça çevirmek istiyorlardı. Ancak maç onların istediği gibi gitmedi. Bucks maç boyunca üstün oynayan taraf olarak görüldü. Maçı 118-107 kazanarak seriyi 4-2 kazanıp finale çıkmayı başardılar.

Üçüncü Çeyrekte Maç Bitti

Bucks maça çok hızlı bir giriş yapmayı başardı. Young’ın sakatlığın etkisinden kurtulamadığı çok net bir şekilde görüldü. İlk çeyreği 28-24 kazanan misafir takım, ikinci çeyreği 19-19 beraberlikle geçti. İlk yarıyı 47-43’lük üstünlükle geçmeyi başardılar.

Her ne kadar güçlü bir kadroya sahip olsalar da iki takımda ciddi eksikliklerin olması serinin seyrinin ne tarafa gideceğinin kesin olarak belli olmamasına neden oluyordur. Ancak misafir takım Bucks serinin altıncı maçta bitirmek istediğini üçüncü çeyrekte gösterdi. Bu çeyreği 44-29 kazanan takım son çeyreğe 91-72’lik farkla önde gitti. Hawks son çeyrekte müthiş bir geri dönüşe imza atmak istese de maçı 118-107 Bucks kazanarak seriye son noktayı koymayı başardı.

Hawks tarafında Trae Young karşılaşmada 14 sayı atarak etkisiz bir performans gösterdi. Reddish 21 sayı ile yedekten gelerek takımı ateşlese de seriyi çevirmeyi başaracak gücü göstermeye yetmedi.

Bucks seriyi bitirdiği maçta Middleton ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. 32 sayı 7 asistlik performansının yanında, Holiday’ın 27 sayı 9 ribaunt 9 asistlik net performansı maçın burada bitmesinde etkili oldu.

Bu galibiyetle birlikte çok uzun bir süre sonra Bucks tekrar NBA finaline çıkmayı başardı. Karşılarında çok genç ancak deneyimli bir kaptana sahip olan Suns bulunuyor. Çekişmeli ve eğlenceli bir NBA final serisi şimdiden bizleri bekliyor.