Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks Şampiyonluğa Bir Adım Uzaklıkta 3-2

Milwaukee Bucks Şampiyonluğa Bir Adım Uzaklıkta 3-2

2 min read
Spread the love

2020-2021 NBA final sezonunun artık sonuna geliyoruz. Uzun bir maratonun ardından Milwaukee Bucks ve Phoenix Suns NBA sezonunu şampiyon olarak tamamlamak için sahada mücadele ediyorlar.

Bucks seride 2 maç sonrasında 2-0 geriye düştükten sonra, evinde oynadığı iki maçı da kazanarak durumu 2-2’ye getirmeyi başardı. Suns ekibine işin bu kadar kolay olmayacağını göstermiş oldu. Serinin beşinci belki de en kritik maçına Suns ev sahipliği yapsa da çok ilginç bir maç sonunda istediğini alan deplasman takımı Bucks oldu. Karşılaşmada adeta birçok anında çok ilginç bölümler izledik ve karşılaşma çok keyifli bir şekilde 123-119 Bucks üstünlüğü ile bitti.

Suns Rüzgarına, Bucks Fırtınası

Phoenix Suns karşılaşmaya adeta rüzgar gibi girdi. Takım halinde çok yüksek bir yüzdeyle şutlarını sayıya çeviren takım ilk çeyreği 37-21 önde kapatmayı başardı. Bu başlangıç serinin Suns’ın üstünlüğüne geçecek düşüncesine hakim olmamıza neden oldu.

Ancak ikinci çeyrekte roller tamamen değiştir. 16 sayılık farkı eriten Bucks, çeyreği 43-21 gibi inanılmaz bir skorla kazandı. İlk çeyrekte attıkları sayının iki katından 1 sayı fazla atmaları dikkat çekti. İlk yarıyı da bu çeyrek skoruyla 64-61 önde kapattılar. Üçüncü çeyrekte bu yüzdeli atış ritmini korudular. Bu çeyreği de 36-29 kazanan misafir takım son çeyreğe 10 sayılık farkla 100-90 önde giren taraf oldu.

Son çeyrekte Suns tüm gücünü ortaya koydu. Hatta maçta öne geçecek sayıyı bulacak pozisyonu elde ettiler. Ancak Booker’ın elinden topu  çakan ve Yannis’e smaç yapma şansı sunan Holiday takımının maçı kazanması adına belki de en kritik hamleyi yapan isim oldu.

Bucks tarafında süper üçlü Middleton 29 sayı, Yannis 32 sayı ve Holiday 27 sayı 13 asistle maçın kazanılmasına büyük bir katkı sağladılar.

Booker yine 40 sayılık bir performans gösterse de maçın sonunda ki top kaybı belki de takımın maçı kaybetmesine neden olan pozisyon olarak hafızalarda yer aldı.

Bucks bu galibiyetle serinin altıncı maçını kazanarak şampiyon olmak için parkede yer alacak.