Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA Finalinde İlk Maçın Galibi Suns Oldu

NBA Finalinde İlk Maçın Galibi Suns Oldu

2 min read
Spread the love

NBA’de 2020-21 sezonunun artık sonuna gelindi. 72 maçlık normal sezonun ardından playoff mücadelesine geçildi. Rakiplerini zorlanarak da olsa elemeyi başaran Phoenix Suns ile Milwaukee Bucks takımları isimlerini finale yazdırmayı başardılar.

İki takımın da eksik veya fazla yönleri bulunması final konusunda kesin bir görüş bildirmeyi imkansız kılıyor. Ancak iki takımında oyundan hiçbir zaman düşmemesi ve oyunu sonuna kadar zorlaması basketbol severleri son yılların en çekişmeli final karşılaşmasını izleme şansını sunuyor.

7 Temmuz sabaha karşı ilk maç Suns’ın ev sahipliğinde yapıldı. İki takımda tek final tecrübesi olan isim Suns forması giyen Crowder’ın olması final hakkında biraz fikir almanıza imkan tanıyor.

Suns İlk Maçta Evinde Hata Yapmadı

Final serisinin ilk maçında Suns ev sahipliği yaptı. Maça hızlı başlayan ev sahibi takıma, Bucks gerekli cevabı verdi ve ilk çeyrek 30-26 bitti. İkinci çeyrekte yine dengeli oyun olsa da Suns ilk yarıyı 57-49 önde kapattı. Üçüncü çeyrek maçın kırılma çeyreği olarak görülüyor. Bu çeyreği ev sahibi 35-27 kazandı ve son çeyreğe 35-27 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte Bucks geri dönmeye çalışsa da bu çeyreği 29-26 kazandılar ancak ilk maçı 118-105 kaybettiler.

16. sezonunda ilk defa NBA finaline çıkan Chris Paul maçta 32 sayı 4 ribaunt ve 9 asistlik bir performans göstererek takımına galibiyeti getirdi. Devin Booker 27 sayı, Deandre Ayton 22 sayı 19 ribaunt ile onlara destek veren isim oldu.

Bucks tarafında Khris Middleton’ın 29 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Sakatlıktan dönen Giannis verimsiz oynadığı akşamda 20 sayı 17 ribaunt alırken, onlara en büyük destek Brook Lopez’in 17 sayısı ile geldi.

Seri de ikinci maç 9 Temmuz akşamı sabaha karşı oynanacak. Yine Suns ekibi bu maça ev sahibi yapacak. Suns ev sahibi avantajını kaybetmeden durumu üçüncü maça girerken 2-0’a getirmek istiyor. Bucks tarafı da bir maç çalarak seriyi 1-1’e getirerek evlerine dönmek için mücadele edecek.