Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Nefes Kesen Maç Suns’ın Oldu

Nefes Kesen Maç Suns’ın Oldu

2 min read
Spread the love

NBA Batı konferansı final serisinde Clippers ile Suns arasında oynanan seri adeta nefesleri kesiyor. Seri de ilk iki maçı zorda olsa Suns’ın kazanmasının ardından seri de dördüncü maç çok kritik bir önem arz ediyordu.

Suns bu maçı alarak seri de 3-1 öne geçmek ve evlerinde oynayacakları beşinci maçı kazanarak seriyi bitirmek isteyecektir. Clippers seriyi 2-2’ye getirerek bunun o kadar kolay olmadığını rakibine göstermek isteyecektir. Nefes kesen maçta son dakika neredeyse 30 dakika sürdü. Ancak bunun sonunda mutlu sona ulaşan takım çok az hata yapan takım olan Suns oldu.

84-80’lik ilginç sonuçla birlikte Suns seriyi 3-1’e getirmeyi başardı ve beşinci maç öncesinde çok ciddi bir avantaj elde etmeyi başarmış oldu.

Clippers İstediğini Almayı Başaramadı

Dördüncü maça misafir Suns çok hızlı başladı. İlk çeyreği 29-20 öne kapatan takım, ikinci çeyrekte rakibine yine fazla şans tanımadı bu çeyreği 21-16, ilk yarıyı da 50-36’lık bir skorla önde kapatmayı başardı.

Ancak üçüncü maçta olduğu gibi bu maçta da Clippers üçüncü çeyrekte güzel bir geri dönüşe imza attı. Bu çeyreği 30-19 kazanan takım son çeyreğe 69-66’lık skorla geri de bitti. Son çeyrek iki takımda şut kaçırma maçına döndü.

Çeyrek skoru 15-14 Suns lehine bitti. Clippers birçok kez öne geçme ve farkı açma şansına sahip olsa da hiçbirini değerlendiremedi. Son dakikalarda çok sayıda serbest atışın kullanıldığı maçta yüzü gülerek sahadan ayrılan taraf Suns oldu.

Suns maçı kazanırken Davin Booker 25 sayı, Ayton 19 sayı 22 ribaunt alırken, son dakikalara ağırlığını net bir şekilde koyan Chris Paul 18 sayı ile galibiyetin altına imza attılar.

Clippers bir sefer daha Suns’a oyun sonunda kaybetti. Oyunu çok iyi bir noktaya getirdikten sonra istedikleri o sayıyı bir türlü bulamayan Clippers’ın burada seriyi döndürmesi çok zor duruyor. George 23 sayı, Jackson 20 sayı ile oynadığı maçta yan aktörlerden yeterli destek alamayan takım bu maçı kaybetmiş oldu.