Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Philadelphia 76ers Seride 2-1 Öne Geçti

Philadelphia 76ers Seride 2-1 Öne Geçti

2 min read
Spread the love

Doğu konferansı normal sezonunu lider bitiren ve ilk turu geçen Philadelphia ile Atlanta Hawks yarı finalde karşı karşıya geliyor. İki takım konferanslarında finale çıkmak ve NBA finallerinde mücadele etmek için bu seriyi geçmek istiyor.

Atlanta ilk maçı deplasmanda kazanarak seriye 1-0 önde başladı. Serinin ikinci maçını 76ers kazanarak seriyi 1-1 getirmeyi başardı. Seri de üçüncü maç Hawks’ın ev sahipliğinde oynandı. Bu karşılaşma serinin geri kalan seyri için büyük ve kritik bir önem arz ediyordu.

76ers kaybettiği ev sahibi avantajını geri almak, Hawks evinde oynayacağı üst üste iki maçı da kazanarak seri de 3-1’e getirmek istiyordu. İstediğini alan taraf deplasman takımı oldu.

76ers Tüm Maç Üstün Oynadı

Karşılaşmaya misafir takım hızlı başladı. İlk çeyreği 28-20 önde kapatan 76ers, ikinci çeyrekte Hawks’ın 36-33’lük üstünlüğüne izin verdi. Bu skorla ilk yarı 61-55 bitti.

Üçüncü çeyrekte adeta sahada 76ers fırtınası esti. Bu çeyreği 34-19 kazanan misafir ekip son periyoda 95-75’lik yani 20 sayılık farkla önde girmeyi başardı. Son çeyrekte skorda çok ciddi bir değişiklik olması ve misafir takım sahadan 127-111’lik galibiyet ile ayrıldı.

Bu galibiyeti alırken rakibini adeta boğmaları ve sahada istediklerini yapabilmeleri onların serinin geri kalanında daha avantajlı ve potansiyelli olarak çıkmasına olanak sağladı.

Tüm Takımdan Destek Geldi

Misafir takım galibiyete uzanırken tüm takım bu galibiyete etki etti. Embiid 27 sayı, Tobias Harris 22 sayı, Ben Simmons 18 sayı, Furkan Korkmaz 14 sayı ile oynadı. Dakika 4’de sakatlanan Danny Greeen haricinde oyuna giren tüm oyuncular skora etki de bulundu.

Atlanta serinin üçüncü maçını kaybederken Trae Young 28 sayı, John Collins 23 sayı, Bogdanovic 19 sayı attı. Bu skorerlere destek veren birisi olmadığı ve bençten yeterli desteği alamadığı için bu sonuç değişmedi.

Serinin en kritik maçlarından birisi olan dördüncü maç yine Hawks’ın ev sahipliğinde oynanacak. Burada alınacak olan önemli skor belki de beşinci maçın son maç olmasına olanak sağlayacak.