Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Phoenix Suns, Denver Serisini 3-0 Getirdi

Phoenix Suns, Denver Serisini 3-0 Getirdi

2 min read
Spread the love

Harika bir sezon geçiren Suns, ilk turda geçen yılın şampiyonu Lakers’ı eledikten sonra Denver ile karşı karşıya geldi. Seri de 2-0 öne geçen takım, Denver’ın ev sahipliğinde oynanacak üçüncü maç için hazırlandı.

Denver’ın süper starı olan Jokic’in maçtan önce MVP ödülü olması bu maça olan bakış açısını bir nebze olsun değiştirdi. Ancak misafir takım bu seri boyunca tüm maçlarda üstünlük kurduğu ve hiçbir maçta kazanma ihtimali sunmadığı rakibine bu karşılaşma da aynı tarifeyi uyguladı.

Bu karşılaşmayı 116-102 kazanan misafir takım seriyi 3-0 getirdi ve seriyi bitirme adına çok önemli bir adım atmış oldu.

Seriyi Bitirme Şansı Doğdu

Suns karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. İlk çeyreği 37-27 önde kapattılar. İkinci çeyrekte Denver daha iyi gözüktü. Çeyreği 28-22 kazandılar ancak ilk yarı 59-55 Suns’ın üstünlüğü ile bitti. Suns ekibi üçüncü çeyreğe 31-21 önde giren taraf oldu. Son çeyrekte oluşan bu farkı kapatamayan Nuggets karşılaşmadan 116-102 yenik ayrıldı. Bu mağlubiyet serinin 3-0’a gelmesine neden oldu.

Bir daha ki maç Nuggets’ın ev sahibi olarak oynayacağı bir maç olacak. Bu onların bu seri de ve play-off nokta koymak adına çok kritik bir önem arz ediyor. O nedenle çok çekişmeli ve eğlenceli bir maçın bizleri beklediğini söyleyebiliriz.

Jokic MVP Gibi Oynadı

2020-21 normal sezonu MVP olarak bitirdiği açıklanan ve karşılaşmadan önce bu ödülü alan Jokic, karşılaşmada 32 sayı, 20 ribaunt ve 10 asistlik bir performans ortaya koydu. Bu performansına rağmen takımının yenilmesine neden olamadı.

Suns galibiyete uzanırken Booker 28 sayı, Chris Paul 27 sayı, Crowder 14 sayı, Bridges 11 sayı ve Ayton 10 sayı attı. Karşılaşmaya ilk 5 başlayan tüm oyuncular çift haneli sayı üretmesi oyunun akışı adına çok kritik bir önem sağlamış oldu.

Suns dördüncü maçı kazanması halinde NBA’da batı konferansında finale çıkma şansına sahip olacak. Bunu yapabilecek güç ve performansa şimdilik sahip olduklarını rahatça söyleyebiliriz.