Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Slovenya, İspanya’ya Karşı Kazandı 95-87

Slovenya, İspanya’ya Karşı Kazandı 95-87

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 olimpiyat oyunlarında belki de en çekişmeli dallardan birisi olan Basketbol’da son dünya şampiyonu İspanya ile son Avrupa Şampiyonu Slovenya karşı karşıya geldi.

İki takımda C grubunda son 8’e kalmak için mücadele veriyor. İki takımda gruplarında oynadıkları ilk iki maçı kazanarak adeta bu maç için grubun liderliği olacak bir mücadeleye dönüştü. Son dönemin en büyük rekabetleri yaşanan iki takımda birbirine üstün kuracak kapasiteye sahipti. 

İspanya daha deneyimli bir kadroya sahip olmasıyla dikkat çekerken, Slovenya mücadelesi ve oyunu hiçbir zaman bırakmayan bir kadroya sahip olmasıyla dikkat çekiyordu. Maç boyunca üstün olan taraf İspanya olsa da oyunun son bölümünde daha istekli ve daha az hata yapan Slovenya karşılaşmadan 95-87 galip ayrılan taraf oldu.

Karşılaşma da sürekli bir kaç kovala durumu yaşandı. İspanya her zaman farkı 4-5-6 sayılara çıkarsa da Slovenya her zaman bir şekilde geri dönmeyi başardı. İlk yarıyı 44-41 İspanya önde kapatan taraf olurken, üçüncü çeyrek sonunda skor 70-68 İspanya lehineydi.

Ancak son çeyrekte Slovenya gençliğinin de verdiği hırs ve arzuyla son dakikalarda üstünlüğü aldı. Daha az hata yapan ve girdiği pozisyonlardan sayı bulmayı başlayan ekip C grubunu zirvede bitirerek bir üst tura çıkmayı başarmış oldu.

Slovenyanın yıldız ismi Luka Donic 12 sayı, 14 ribaunt ve 9 asistlik bir performans gösterdi. Ona 22 sayıyla Cancar, 16 sayıyla Mike Tobey, 15 sayıyla Klemen Prepelic destek oldu.

Son dünya şampiyonu olan İspanya maç sonunu iyi oynamayarak bu maçı kaybetti. Ricky Rubio 18 sayı 9 asist, Alberto Abelde 14 sayı, Rudy Fernandex 12 sayıyla oynamasına rağmen galibiyeti getirmeyi başaramadılar.

Diğer gruplarda ki karşılaşmalarının tamamlanmasıyla birlikte iki takımda yoluna çeyrek finalden itibaren devam edecek. Slovenya seri başı olarak diğer grup ikincisi ile karşı karşıya gelecek olacak. Birçok takımın üst düzey performans gösterdiği turnuvada bundan sonra ki maçlar daha heyecanlı ve istekli olacak diyebiliriz.