Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Zeljko Obradovic Resmen Partizan’da

Zeljko Obradovic Resmen Partizan’da

2 min read
Spread the love

Avrupa basketbolunun en önemli teknik patronu olarak kabul edilen ve gittiği her takımda sayısız başarı elde eden Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko ile olan sözleşmesinin bitmesiyle 1 yıllık ara vermeye karar vermişti.

Bu aradan sonra tekrar takım yönetip yönetmeyeceği konusunda bir bilgi paylaşımı olmamıştı. Avrupa’da sayısız takım çalıştıran Euroleague başarısını en çok elde eden hoca olan Zeljko, basketbola başladığı ve 28 yıl boyunca tekrar geri dönmesi beklenen takıma yeniden imza atarak kariyerine yeni bir sayfa açtı.

Avrupa’nın en ilgi çekici takımlarından birisi olan Partizan, her zaman çıkardığı genç isimler ve başarıları ile dikkat çekiyordu. Ancak takımın EuroCup’ta mücadele ediyor olması, Obradoviç’in Euroleague’den uzak kalması anlamını da taşıyor.

Obradovic’in Başarılarla Dolu Karnesi

Çok uzun bir süredir Avrupa basketbolunda takım çalıştıran Obradovic, uzun kariyeri boyunca sayısız başarıya imza attı. Avrupa kulüpleri için en büyük kupa olarak kabul edilen EuroLeagea şampiyonluğunu sadece tek başına 9 kez elde etmesi onun ne kadar önemli bir isim olduğunu gösteriyor.

Ayrıca çalıştırdığı takımlarla 14 lig şampiyonluğu, 1 tane EuroBasket, 2 Saporta Kupası ve 1 Dünya kupası şampiyonluğu bulunuyor. Birçok kez neden NBA’a gitmediği tartışılan başarılı ismin, oraya göre olmadığını düşünmesi sebebiyle bunu tercih etmiyor. Çünkü oyun içerisinde her anı kontrol etmek isteyen Zeljko’nun NBA’da bunu başarma şansı sistem ve oyuncuların rahatlığı sebebiyle mümkün kılınmıyor.

Partizan kulüp başkanı Otoja Mijailovic imzaların atılmasının ardından bir açıklamada bulundu. Zeljko Obradovic geri döndüğü için mutlu ve memnunuz. Partizan’a dönüşünü tamamlayacak kelimelerin olduğuna inanıyorum dedi.

Kulüp basın açıklamasını 28 Haziran Pazartesi günü yapacak ve insanlara bu konuyla ilgili bilgi aktarılacak. 61 yaşında bulunan deneyimli hocanın, bu belki de son çalıştırdığı takım olma ihtimali de bulunuyor. Tabi Zeljko gibi basketbolu seven ve yaşayan birisinin bu üç yıllık sözleşmeyi tamamladıktan sonra devam edip etmeyeceğini tüm basketbol severler merak ediyor.

Ancak şimdi bunu düşünmek yerine onun çalıştıracağı Partizan’ı izlemek için merakla bekliyor olacağız.