Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avusturya Yarışının Galibi Verstappen

Avusturya Yarışının Galibi Verstappen

2 min read
Spread the love

Formula 1 sezonunun sekizinci Avusturya yarışının galibi Verstappen oldu. Steiermark Grand Prix olarak bilinen piste bu sezonun önemli yarışlarından birisi yapıldı. Geçtiğimiz sezonların aksine çok çekişmeli ve tekerlek tekerleğe bir sezon soluksuz bir şekilde devam ediyor.

Mercedes çok uzun bir sürenin ardından ikinci takım olarak sezona devam ediyor. Sıralama turlarında yaşanan çekişmeden galip gelen taraf Verstappen oldu. Yarışa birinci sırada başlayan Hollandalı pilot, en büyük rakibi Hamilton’un önünde pole pozisyonun sahibi olmayı başardı.

Üçüncü sırada Lando Norris yarışa start altı. Perez ve Bottas’ın beş ve altıncı sırada başladığı yarış sezonun diğer yarışlarının aksine sakin ve büyük oranda sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Max Verstappen Hatasız Kazandı

Sezonun sekizinci yarışına lider başlayan pilotlar sıralamasında sezonun lideri olan Hollandalı pilot 71 tur boyunca hiç hata yapmadan kullandığı araçla 25 puanın sahibi olmayı başardı. Yarışa ikinci sırada başlayan Hamilton, araç farkını sonuna kadar hissettiği bir yarış oldu. Son 2 turda pit yapan ve lastik değiştiren Hamilton, en hızlı turun sahibi olarak farkın daha da açılmasına izin vermedi.

Bottas yarışta iyi bir sürüş yaparak yarışı üçüncü sırada bitirerek Mercedes adına önemli puanları takımının hanesine yazdırdı. İki yarış önce yarış kazanan Sergio Perez yarışı dördüncü sırada tamamladı. Sezonun sekizinci yarışında ilk 10 şu şekilde sıralandı.

  1. Verstappen
  2. Hamilton
  3. Bottas
  4. Perez
  5. Norris
  6. Sainz
  7. Leclerc
  8. Stroll
  9. Alonso
  10. Tsunoda

Versteppen bu sezon ki dördüncü yarış zaferini alarak toplamda 156 puana çıkarak puan farkını 18’e çıkarmayı başardı. Hamilton aldığı 19 puanla farkın daha fazla azalmasına engel oldu. Perez 12 puan aldığı yarışta şampiyona da üçüncü sırayı korumayı başardı.

Takımlar şampiyonasında Red Bull 37 puan alarak zirveyi sağlamlaştırmayı başardı. Mercedes 34 puanla ikinciliği korumaya devam etti

Sezonun dokuzuncu yarışı yine bu piste Avusturya GP olarak yapılacak. Bu yarışın ardından Formula 1 sezonu 14 günlük bir araya girecek.