Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Macaristan Grand Prix’in Sürpriz Galibi Ocon

Macaristan Grand Prix’in Sürpriz Galibi Ocon

2 min read
Spread the love

Formula 1 yaz arasına girerken son yarış olan Macaristan yarışı sezonun en ilginç yarışlarından birisine ev sahipliği yaptı. Sürücüler şampiyonasında ikinci sırada bulunan Hamilton’un lider başladığı yarışta yağmurlu bir start verilmesi olayları beraberinde getirdi.

Start ile ilk viraja girilirken birçok sürücünün karıştığı büyük bir kaza yaşandı. Sıralamayı tamamen değiştiren bu kazanın ardından yarış bir süre daha devam etse de önce güvenlik aracı ardından kırmızı bayraklar ile yarış duraklatıldı.

Yarışta ikinci start verilecekken birçok sürücü bir anda pit yoluna girdi. Hamilton’un tek başına start verdiği ikinci yarışlarda birçok takım orta hamura geçmeyi tercih etti.

İlk kaza sonucunda Leclerc, Bottas, Stroll, Norris ve Perez yarışa veda eden isimler oldu. Dördüncü turdan itibaren yarış tekrar başladı. Hamilton’un yağmur lastiği ile devam ettiği yarışta pit yolunda tam tamına 14 pilot lastik değişikliği yaptı.

Yarışın ortalarına doğru liderlik koltuğunda çok ilginç bir sıralama vardı. Ocon, Vettel ve Latifi ilk üçlüyü oluşturan isimler oldu. Hamilton lastik değişikliği sonrasında yarışa 7 sıradan döndü.

Ocon tek bir pit stop yapmasının avantajını yarış sonuna kadar kullanarak liderliği kimseye kaptırmadı, Hamilton son turlara gerilirken üçüncü sıraya çıkmayı başardı. Şampiyona lideri Versteppen’se 10’cu olarak  1 puanın sahibi oldu.

24 yaşında ki Fransız sürücü hiç beklenmedik bir şekilde Budapeşte’de ilk Formula 1 yarış zaferini elde etmiş oldu. Vettel’in yarıştan sonra yapılan incelemesinde deposunda yeterince yakıt kalmaması sebebiyle diskalifiye edilmesiyle Hamilton ikinci, Sainz üçüncü olarak kürsüyü paylaşan isimler oldu.

 Verstappen lider olarak geldiği yarışa en yakın rakibi Hamilton’un 15 puan aldığı ve kendisinin 1 puanla yetindiği yarış sonrasında ikinci sıraya düştü. Takımlar şampiyonasında Mercedes aynı şekilde 10 puan ile liderlik koltuğuna oturdu.

Son iki yarışta Red Bull sadece 1 puan alırken, Mercedes tam 55 puanı hanesine yazdırmış oldu.

Bu yarışın ardından Belçika yarışına kadar Formula 1 tam 4 haftalık bir araya giriyor. 22 yarıştan oluşan sezonda ilk 11 yarış biterken, geriye 11 yarışlık harika bir Formula 1 sezonu bizleri bekliyor olacak.