Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » 120+1’de Turlayan Ukrayna Oldu

120+1’de Turlayan Ukrayna Oldu

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de son 16 turu maçlarının son eşleşmesinde Ukrayna ile İsveç karşı karşıya geldi. İsveç buraya grubunda lider olarak gelirken, Ukrayna son anda turnuvaya tutunmayı başaran takım olarak buraya çıkmayı başardı.

Son anda turnuvaya devam etmiş olsalar da Ukrayna oynadığı oyunla birçok otoriteden geçer not almayı başardı. Ancak karşılarında çok etkili ayakları olan bir İsveç bulunuyordu. 120 dakika 1-1 berabere giderken, 120+1’de golü bulan Ukrayna turu alan taraf oldu. Golü attıktan sonra hata yapmayan Ukrayna, adını çeyrek finale yazdırarak İngiltere’nin rakibi oldu.

Bu maçın tamamlanmasıyla birlikte tüm çeyrek final eşleşmeleri de belirlenmiş oldu.

Uzatmanın Uzatmasında Gelen Tur

Maça etkili başlayan taraf Ukrayna oldu. Dakika 27’de City’de oynayan yıldız oyuncusu Zinchenko’nun ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçmeyi başardılar. İlk yarı böyle bitecek derken dakika 43’de turnuvanın parlayan isimleri arasında yer alan Forsberg 43’de oyuna dengeyi getiren golü attı.

İkinci yarı bu skorla başlarken dakika 70’den sonra iki takımda daha kontrollü bir oyun tercihinde bulundu. Futbolseverleri sıkan bu oyun tercihi 90 dakikanın 1-1 bitmesine neden oldu.

Uzatma dakikalarında yine aynı oyun varken İsveç adına Marcus Danielson’un yaptığı hareket kendisine ve takımına pahalıya patladı. Oyuncu 100 dakika’da takımını 10 kişi bıraktı.

Uzatma devrelerinde birçok sakatlık yaşandı. Yaşanan sakatlıklar genelde yorgunluk yüzünden oldu. 120 dakika sonunda 1-1 giden maç tam böyle bitecek derken, Zinchenko’nun ortasında kafayı vuran Artem Dovbyk’ın golüyle Ukrayna 2-1 öne geçmeyi başardı.

Golden sonra takım halinde çılgınlar gibi sevinen takımın, oyun başlamasının ardından hata yapmayarak rakibine gol şansı tanımadı ve adını çeyrek finale yazdıran turnuva da ki son takım oldu.

Oynadıkları güzel futbola rağmen turnuvaya son anda tutulan Ukrayna, kendi grubunu lider bitirmeyi başaran İsveç’i eleyerek turnuvaya devam eden taraf oldu.

Ancak bu turu geçmiş olsalar dahi turnuvada çeyrek finalde karşılarında Almanya’yı eleyen ve turnuvanın favorileri arasına yer alan İngiltere olduğunu unutmamaları gerekecek.