Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Achraf Hakimi PSG’ye İmzayı Attı

Achraf Hakimi PSG’ye İmzayı Attı

2 min read
Spread the love

PSG son yıllarda şampiyonlar ligini almak ve Avrupa’nın zirvesinde sürekli yer almak için önemli transferler yapıyor. Bu sezon birçok yıldız ismi sırasıyla kadrolarına kattılar. Serigo Ramos, Donnaruma gibi isimler bunlardan sadece birkaç tanesi olarak görülüyor.

Son olarak kadrolarına geçtiğimiz sezonu İtalya’da İnter formasıyla geçiren Fas’lı oyuncu Achraf Hakimi oldu. Son yıllarda dünyanın gördüğü en genç sağ bekler arasında yer alan isim yılın en önemli transferlerinden birisi olmaya aday diyebiliriz.

1998 doğumlu olan 23 yaşında ki yıldız futbolcu oynadığı alanda hem hücum yönünde ki yeteneği hem de defansif anlamda yeterli olması, modern futbolda aranan en önemli özelliklerden birisi olarak dikkat çekiyor.

60 Milyon Euro’ya Transfer Tamamlandı

Hakimi futbol hayatına Real Madrid altyapısında başladı. 2015 yılında girdiği altyapıdan as kadroya geçiş yapmadan Dortmund’a kiralandı. Burada harika iki yıl geçiren Faslı oyuncu gösterdiği performans ile Real Madrid’e geri döneceği düşünülürken bir anda İnter’in devreye girmesiyle birlikte 41 milyon Euro bedelle İnter tarafından transfer edildi.

Conte bu transferde çok önemli bir rol oynadı. İnter ile ilk sezonunda İtalya’nı en büyük kupasını almayı başardılar. Seri A gibi zorlu bir ligde ilk sezonunda 37 maçta 7 gol 10 asistlik harika bir performans gösterdi. Gelecek sezonlarda İnter’in en önemli isimleri arasında yer alacağı düşünülürken bir anda İnter’in küçülmeye gideceğini açıklamasının ardından gözden çıkarıldı.

PSG hızlı bir şekilde devreye girerek yapılan görüşmeler sonrasında 6 Temmuz 2021 tarihinde resmi sözleşme imzalandı. 60 milyon euroluk bir bonservis ücreti ödendi ve transfer noktalanmış oldu. Futbolcunun net olarak ne kadar alacağı konusunda net bir bilgi yokken PSG çok önemli bir ismi takımına katmış oldu.

Ligue 1’de şampiyonluğa Lille kaptıran, şampiyonlar liginde aradığını bulamayan PSG bu önemli transferle gücüne güç katmayı başarmış oldu. Tabi bu takımın son yaptığı transfer mi olacak yoksa yeni oyunların da eklenmeye devam edip etmeyeceği merak edilen bir konu olarak görülüyor.