Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da Futbol Şöleni Başlıyor

Avrupa’da Futbol Şöleni Başlıyor

2 min read
Spread the love

Liglerin Mayıs ayının ortası itibariyle bitmesiyle birlikte yaklaşık 1 ay’lık bir süredir futbol severler en sevdikleri oyunu izleme şansına sahip olmuyor. Ancak herkes 11 Haziran saat 22:00 itibariyle başlayacak olan turnuvayı sabırsızlıkla bekliyor.

Tarihinde ilk defa 24 takımla yapılacak Euro 2020 turnuvası aynı anda birden fazla ülkede düzenlenecek olmasıyla da dikkat çekiyor.

A milli futbol takımımız A grubunda İtalya, İsviçre ve Galler ile karşı karşıya gelecek. Gruptan çıkmak için ilk 2’i arasına girmek veya en iyi 4 üçüncü arasına girmek gerekiyor. Yani turnuvaya start verecek ilk 24 takımdan sadece 8 tanesi grup maçları sonrasında turnuvaya devam edecek.

Buradan sonra 16 takım arasında ilk tur maçları, çeyrek final, yarı final ve final karşılaşması oynanacak.

Pandemi Buna Engel Olmuştu

Euro 2020 olarak bilinen turnuva geçtiğimi sezon pandemi sebebiyle ertelenmişti. 16. Kez düzenlenecek turnuvanın adı değişmedi ancak 31 gün sürecek eğlencenin tarihi değişti. Toplamda 51 adet maç izleyecek olan futbol severler grup maçları sırasında her gün üç maç izleme keyfine sahip olacak. ,

Turnuvanın startını biz veriyor. Ev sahibi ülkelerden birisi olan İtalya’nın Roma şehrinde milli takımımız ile İtalya milli takımı turnuvanın açılış maçında karşı karşıya gelecek. 11 Haziran 2021 TSİ: 22:00’da oynanacak maç ile 31 günlük heyecana start verilecek.

Milli takımımızın bu turnuvada en azından çeyrek finale çıkmasını bekleyen ciddi bir çoğunluk var. Turnuvanın en genç aynı zamanda en potansiyelli kadrosuna sahip olmamız bu beklentiyi oluşturuyor.

Deneyimli teknik direktöre Şenol Güneş önderliğinde katılacağımız bu büyük turnuva bizlerin Avrupa’nın en potansiyelli takımı olduğumuzu herkese gösterme şansına sahip olacaktır.

İlk maçımızı İtalya ile Roma’da oynadıktan sonra Bakü’ye geçecek ve grubumuzda ki İsviçre ve Galler maçlarını burada oynayacağız. Burada alacağımız başarı veya başarısızlık bizlerin turnuvada devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Ülke olarak genç oyuncularımızdan bu turnuva da beklentimiz biraz yüksek. Aslında bu beklentinin yükselmesinin sebebi onların son iki yıldır gösterdiği üstün performans olduğunu söylemek doğru olacaktır.