Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da Tek Galibiyet Sivasspor’la Geldi 2-1

Avrupa’da Tek Galibiyet Sivasspor’la Geldi 2-1

2 min read
Spread the love

UEFA Konferans Ligi ikinci turunda rakibini eleyerek 3. Eleme turuna çıkmayı başaran temsilcimiz Sivasspor, bu turda Gürcistan ekibi Dinamo Batumi ile eşleşti. Avrupa’da bu sezon tek galip gelen takım olma başarısını gösteren temsilcimiz, aynı geçe oynayan diğer ekiplerimize rağmen bu unvanını sürdürerek üçte üç yapma başarısını göstermiş oldu.

Batum’da oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Ali Şaşal Vural, Uğur Çiftçi, Dimitris Goutas, Koray Altınay, Caner Osmanpaşa, Azubuie, Hakan Arslan, Faycal Fajr, Kayode, Yatabare ve Safe Yılmaz 11 ile çıktı.

Yüksek bir sıcaklıkta oynanan karşılaşmada iki takımda ilk yarı kontrollü oyunu tercih ederken, ikinci yarıda gelen goller ve son dakikada gelen galibiyet golü gecenin tek galibiyetini almamızı sağladı.

90+5’de Gelen Galibiyet

İlk yarıda iki takımda rakibinin üzerine çok fazla gitmeyi tercih etmedi. İlk yarıda birkaç net pozisyon bulan temsilcimiz istediği golü atmayı başaramadı. İlk yarı başladığı gibi 0-0 ile tamamlandı.

İkinci yarıda dakika 54’ü gösterirken kazanılan frikikte topun başında geçen Vladimer Mamuchashvili barajın altında yaptığı sert vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı.

Bu gole dakika 75’de Yatabare’nin yerine oyuna giren Leke James ile karşılık verdik. Güzel bir kafa vuruşu ile eşitliği sağlayan golü atmayı başardık. Karşılaşma tam bu gol ile bitecek derken 90+5’de Kayode sahneye çıktı. Ceza sahası içerisinde yaptığı güzel kafa vuruşunu kaleci kurtarırken, dönen topu tamamlayan Kayode takımımızı 2-1 öne geçiren golü atarak büyük bir sevinç yaşanmasını sağladı.

Bu golün ardından oyun biraz daha sürdükten sonra karşılaşma tamamlandı. Alınan 2-1’lik galibiyet ile tur için umutlarımızı arttırdık. Sivasspor bu galibiyet ile birlikte bu sezon çıktığı üç Avrupa maçı da kazanmayı başarmış oldu.

Sivasspor turu geçmek için ikinci karşılaşmaya 12 Ağustos tarihinde TESİ 21’de ev sahibi olacak çıkacak. Bu skor tur için yeterli olarak görülüyor. Ancak rakiplerini yenmeleri ile birlikte Konferans Ligi gruplarına kalmak için play-off oynama şansına sahip olacaklar.