Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Aziz Yıldırım’dan İlgi Çekici Basın Açıklaması

Aziz Yıldırım’dan İlgi Çekici Basın Açıklaması

2 min read
Spread the love

Fenerbahçe’nin aynı zamanda Türk futbolunun en uzun başkanlık yapan isimlerinden birisi olan Aziz Yıldırım, üç yıllık sessizliğini hafta sonu yapılacak olan Fenerbahçe başkanlık seçiminden önce bozdu. Birçok insanlar beraber yaptığı ve çok uzun süren basın açıklamasında çok ilgi çekici detaylar bulunuyordu.

Mevcut Başkan Ali Koç’un rakibinin yeterli imza sayısını bulamaması sebebiyle aday olamayacağı başkanlık seçimi öncesinde Aziz Yıldırım, direkt olarak Koç’u hedef yapan açıklamalarda bulundu.

Çırağan Saray’ında yapılan basın açıklamasında Aziz Yıldırım’un yanında Abdullah Kığılı, Yasemin Merçil, Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Mahmut Uslu gibi başkanın son döneminde yanında olan birçok isim yer aldı.

Başkanlık Süreci ve Koç’a Yüklenmek

Aziz Yıldırım sözlerine 1998 yılında kazandığı başkanlık seçimi sonrasında yaptıklarını anlatarak başladı. Birçok konuda ülke de birçok ilki başardıklarını anlatan eski başkan, yaptıklarının yanında yaşadıkları konularda da ciddi açıklamalarda bulundu.

Bir kesim tarafından haklı olduğu vurgusu yapılmış olsa da birçok Fenerbahçe taraftarı bu açıklamayı yapmak yerine yeniden neden başkan adayı olmadığını sorguladı. Özellikle mali konuda yapılan eleştirilere cevap veren Yıldırım, söylendiği gibi çok kötü bir tablo ile yönetimi devretmediklerini dile getirdi.

Aziz Yıldırım açıklamaları arasında “Ben Fenerbahçe’nin Kendisiyim” diyerek kulübü ne kadar sahiplendiğini de dile getirdi. Mevcut başkan olan Ali Koç’un ve yönetiminde ki herkesin onlardan başarı beklediğini ve şampiyon olacağına inanmayan hiçbir kişinin yönetiminde olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Yaptıkları transfer yanlışlarına değinen başkan daha vizyonlu transferlerin Fenerbahçe’ye yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Başkanın yanlış bir yönetim anlayışı sergilediğine vurgu yapan Aziz Yıldırım’ın Koç’un yönetiminin yetersiz olduğuna değinmesi de dikkat çekti.

Seni bu taraftarla birlikte göndereceğim diyen Aziz Yıldırım, sen Koç’sun transferleri ona göre yapması gereken kişisin diyerek başkanın mali gücüne vurgu yapması da dikkat çekti.

Basketbol şubesini AŞ yapılması halinde basketbolu devralacağını söyleyen başkan, hemen eski koç Obradoviç’i geri getireceğini de açıkladı. Ramos, Dzeko ve Marcelo gibi oyuncuların Fenerbahçe’nin radarında olması gerektiğini be düşünce yapısının buna uygun olması gerektiğini aktardı.