Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Belçika Geriden Gelip Kazandı 2-1

Belçika Geriden Gelip Kazandı 2-1

2 min read
Spread the love

Euro 2020 grup aşamasında B grubunda ikinci maçta Belçika ile Danimarka karşı karşıya geldi. Danimarka ilk maçta yaşadığı Eriksen olayı dolayısıyla birlikte şok içerisinde oynadığı Finlandiya maçını kaybetmişti. Bu maçı hem bir geri dönüş hem de takım arkadaşları için oynamak için sahaya çıkan takım maça istedikleri gibi başladı.

Çok hızlı girdikleri maçta kendi evlerinde oynamanın da verdiği avantajla dakika 2’de Poulsen’in ayağından bulduğu gol ile öne geçmeyi başardılar. İlk yarıda birçok pozisyon olsa da iki takımda gol atmayı beceremedi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya Kevin de Bruyne değişikliği ile başlayan Belçika oyun üstünlüğünü tamamen elin geçerdi.

Dakika 54’de bu oyuncu tarafından güzel asistle Thorgan Hazard takımına beraberliği getiren golü atmayı başardı. Oyun bundan sonra karşılıklı ataklar ve oyuncu değişikliği ile geçti. Takımın yıldız ismi De Bruyne harika bir gol atarak takımını 70’de öne geçirmeyi başardı. Danimarka bundan sonra beraberliği yakalamak ve öne geçmek için büyük bir mücadele verse de istedikleri skoru bir türlü bulamadılar. Bu sonuçla Belçika 2’de 2 yaparak 6 puan olurken, Danimarka 0 puanda kalarak büyük oranda turnuvaya veda etmiş oldu.

Son Maçlar Grubun Kaderini Belirleyecek

Belçika aldığı 6 puan ile grubu büyük oranda lider bitirmeyi garantiledi. Son maçlarında Finlandiya ile karşı karşıya gelecekler. Rakiplerinin berabere kalması dahi onların gruptan çıkması için yetecek olması olayı biraz daha farklı bir boyuta getiriyor.

Danimarka son maçında Rusya ile karşılaşacak. Eğer son maçlarında rakiplerini farklı yenerek averajlarını düzeltebilirlerse gruptan bir şekilde çıkma ihtimalleri az da olsa bulunuyor. Ama Rusya bu maça 3 puan ile çıkacak, beraberlik veya galibiyet takımın bir üst tura çıkmasına yeterli olacak.

Büyük oranda şekillenen grupta son maçlar yine de büyük bir heyecana sahip olacak. Gruplardan en iyi üçüncü olan dört takımında çıkması farklı hesapların yapılması adına büyük bir önem taşıyor diyebiliriz.