Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş, Ghezzal Transferine Son Noktayı Koydu

Beşiktaş, Ghezzal Transferine Son Noktayı Koydu

2 min read
Spread the love

Beşiktaş 2020-21 sezonunda Süper Lig’de mutlu sona ulaşırken bunda en çok etkisi olan isimlerin başında Rachid Ghezzal geliyordu. Leicester City’den kiralanan oyuncunun lisansının son anda TFF’den çıkarıldığı gazetelerde aktarılmıştı. Bu son saniye transferi belki de sezonun en değerli oyuncu olacak ismin takıma katılmasına yardımcı olmuştu.

29 Yaşında ki yetenekli futbolcu geçen yıl Beşiktaş forması altında 35 resmi karşılaşma da oynarken bu maçlarda 8 gol 18 asistlik bir performans göstermeyi başardı. Bu sayede takımının çifte kupa alarak harika bir sezon geçirmesine büyük katkı sağlamış oldu.

Ancak yeni sezonda takımda olup olmayacağı net bir şekilde belli olmayan futbolcu için Beşiktaş yönetimi harcadığı uzun mesainin ardından son noktayı koymuş oldu.

3 Milyon Euro Bonservis 3+1 Sözleşme

29 yaşında olan Cezayirli futbolcu Beşiktaş’ı isterken, takımın da onu istediği biliniyordu. Beşiktaş’ın bu sezon şampiyonlar liginde mücadele edecek olması da bu transferin rahatça yapılmasına olanak sağlıyordu. Leicester futbolcuyu 2018 yılında Monaco’dan 14 milyon Euro bonservis ücreti lke almıştı. Bir sezon Fiorentina’ya kiralanan futbolcu geçtiğimiz yılda Beşiktaş’a kiralanmıştı.

Leicester City kadrosunda oynamayacağı kesinleşen futbolcu Beşiktaş’a gelmeye sıcak bakıyordu. Uzun süren pazarlıkların ardından 3 milyon Euro bonservis ücreti ödeyerek anlaşmanın sağlanması netleşmiş oldu.

Ayrıca futbolcuyla da 3+1 yıllık anlaşma yapıldığı Beşiktaş tarafından resmi olarak açıklanmış oldu. Geçen yılın şampiyon takımında sadece Aboubakar’ı kaybeden Beşiktaş, bunun dışında kiralık olarak bazı futbolcuları takımda tutmayı ve bunu bonservis ücreti ile yapmayı başarmış oldu.

 Beşiktaş’ın yeni sezon öncesinde en son transferi forvet hattına yapması bekleniyor. Bunun için de Chelsea formasıyla mücadele eden Michy Batshuayi ile yakından ilgilendiği biliniyor. 26 yaşında ki futbolcu her ne kadar Chelsea futbolcusu olsa da kariyeri boyunca kiralık olarak sayısız takımda forma giymesi ile biliniyor.

Şampiyonlar liginde tecrübesi olması ve takım oyununa uygun olmasının yanında sadece 26 yaşında olması da bu transferin başarılı olacağının düşünülmesine neden oluyor.