Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Copa America’da İlk Finalist Brezilya Oldu

Copa America’da İlk Finalist Brezilya Oldu

2 min read
Spread the love

Copa America 2020’de çeyrek final maçlarının bitmesiyle birlikte yarı final eşleşmeleri belli olmuştur. Brezilya – Peru ile karşı karşıya gelirken, Arjantin – Kolombiya yarı finalin diğer ayağında karşılaşacağı belirlendi.

Brezilya maça favori olarak çıkan taraf oldu. Zorlu bir karşılaşma sonrasında ilk yarıda buldukları golle isimlerini finale yazdıran taraf oldular. Peru iyi bir turnuva geçirse de zorlu rakibi karşısında zorda olsa da istedikleri oyunları ortaya koydular ancak Brezilya’nın yetenekli ayaklarını durdurma konusunda yeterli kalmadılar. Brezilya 1-0 yenerek ülkesinde yapılan turnuvada finale çıkarak, Arjantin – Kolombiya maçının galibini finalde beklemeye başladı.

Paqueta Finali Getirdi

Brezilya maç boyunca üstün olan taraftı. Oynadıkları oyun finali hak ettiklerini gösterdiler. Maç boyunda 15 toplam şut sayısına ulaşan takım bunların 8 tanesinde kaleyi buldular ancak Peru kalecisini biraz şans biraz da beceriksizlik nedeniyle geçmeyi başaramadılar.

İlk yarının 35 dakikasında Neymar’ın asistiyle golü atmayı başaran Lucas Paqueta takımını öne geçiren golü atarak skor üstünlüğünü almayı başardılar. Bundan sonra birçok pozisyona giren takım farkı arttıran golü bir türlü bulmayı başaramadı.

Ancak rakibine eşitliği yakalama şansını tanımadılar. Yetenekli ve belki de turnuvanın kağıt üzerinde en güçlü kadrosuna sahip olan Brezilya adını finale yazdıran ilk takım oldu. Maracana stadında oynanacak final maçında rakiplerini yenerek kupanın sahibi olmak istiyorlar.

Brezilya kupanın aynı zamanda en son sahibi olarak ismini finale yazdırmayı başaran taraf olmuştu. Son finalde rakipleri yine Peru’ydu ve rakiplerini 3-1 yenerek bu kupayı aldılar. Bu kupayı 9 seferle en çok kazanan takım olarak dikkat çekiyorlar.

Arjantin – Kolombiya mücadelesinde büyük ihtimalle rakipleri Arjantin olarak duruyor. Arjantin bu kupada son 6 turnuva da 4 kez final oynama şansına sahip olsa da bunların hiçbirinde kupa lamayı başaramadı. Arjantin – Brezilya en son 2007 yılında finalde karşılaşmış, finali Brezilya 3-0 yenerek şampiyon olmayı başarmıştı.