Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Copa Amerika Start Aldı

Copa Amerika Start Aldı

2 min read
Spread the love

Dünyanın milli takımlar düzeyinde Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonasının ardından en önemli turnuvası olarak Copa Amerika kabul ediliyor. Arjantin, Brezilya gibi takımların, Uruguay, Şili ve Kolombiya gibi yıldız isimlerin olduğu takımların olduğu bu turnuva 10 takım ve iki grup üzerinden düzenleniyor.

Diğer büyük turnuvaların aksine her 2 yılda bir düzenlenen Copa Amerika bu açıdan ilginç olarak kabul ediliyor. Turnuvayı düzenleyen Conmebol geçen yıl pandemi nedeniyle turnuvayı 2021 yılına erteledi. Turnuva 10 takımın katılımı ve iki grupta oynanacak karşılaşmalar ile başladı.

Grupta yer alan takımlar tek devre üzerinden karşı karşıya gelecekler. 5 maç sonunda gruplarda ilk 4 içerisinde yer alan takımlar çeyrek finalden itibaren karşı karşıya gelecek. Tek maç eleme usulüne göre karşılaşmalar oynanacak ve turnuva tamamlanacak.

A Grubunda Arjantin Var

Kulüp takımları ile sayısız başarı elde eden Messi, Arjantin milli takımıyla bir türlü istediği seviyeye gelemedi. Birçok kupada final oynasa da bunu bir türlü erişmeyi başardı. Artık 33 yaşında olan süper starın belki de bu turnuva da ki son şansı olarak görülebiliyor. Arjantin açılış maçında Şili ile karşı karşıya geldi. Messi’nin güzel frikik golüyle 1-0 öne geçseler de Şili beraberliği sağladı ve karşılaşma bu şekilde bitti.

Grubun diğer maçında Paraguay, Bolivya’yı 3-1 yenmeyi başardı. Turnuvayı en çok kazanan takım olan Uruguay ilk maçları bay geçen taraf oldu.

B grubunda Brezilya Var

Kuzey Amerika denildiğinde akla gelen ilk takım her zaman Brezilya oluyor. Ancak dünya kupasını en çok kazanan takım olsalar da Copa America’da bu konuda üçüncü sırada yer alıyorlar. Uruguay 15 şampiyonluk ile zirvede yer alırken, onu 14 ile Arjantin takip ediyor. Brezilya’nınsa 9 şampiyonluğu bulunuyor.

Brezilya turnuvanın ilk maçında Venezuela’yı 3-0 yenmeyi başardı. Grubun diğer maçında Kolombiya, Ekvator karşısında 1-0 önde kapattı. Peru ilk maçları bay geçen taraf oldu. 13 Haziran itibariyle başlayan turnuva 10 Temmuz tarihinde oynanacak final karşılaşması ile son bulacak.