Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Euro 2020’de Çeyrek Finalistler Belli Oldu

Euro 2020’de Çeyrek Finalistler Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Euro 2020 grup aşamasının tamamlanmasıyla birlikte son 16’ya kalmaya başaran takımlarla dolu dizgin devam etti. Birçok favorinin elendiği, birçok ilginç skorun yaşandığı turnuvada en ilgi çekici Avrupa Şampiyonlarından birisi olma yolunda emin adımlarla devam ediyor.

Son 16 turunda elenen takımlar arasında en dikkat çekenler son dünya kupası finalisti Hırvatistan ile son dünya kupası şampiyonu Fransa en öne çıkan takımlar arasında yer alıyor. Son Avrupa Şampiyonu olan Portekiz’de turnuvaya bu turda elendi. Elenen takımlar arasında Galler, Avusturya, Hollanda, Almanya ve son olarak da İsveç yer aldı.

Bizim grubumuz olan A grubunda elenen tek takım Galler oldu. İsviçre ve İtalya rakiplerini yenerek çeyrek finale kalmayı başardılar.

Çeyrek Final Eşleşmeleri

Euro 2020 oynanış tarzı, oynandığı tarih ve ilginç skorlarla yoluna devam ediyor. Son 16 turu maçlarının tamamlanmasının ardından turnuvaya devam eden 8 takım kesinleşmiş oldu. Çeyrek finalist olarak bu takımlar rakiplerini yenerek yarı finale kalmak için mücadele verecek. Tabi önemli takımların elenmesi ile birlikte turnuva daha da heyecanlı bir hal alacak.

  • İsviçre – İspanya
  • Belçika – İtalya
  • Çekya – Danimarka
  • Ukrayna – İngiltere

Çeyrek final eşleşmeleri arasında en ilgi çekicisi Belçika ile İtalya karşılaşması olacak. Çok gözde oyun oynayan iki takımın karşılaşması futbol severleri şimdiden heyecanlı bir hale getiriyor.

Fransa’yı eleyen İsviçre bu sefer karşısında İspanya’yı buldu. Grup aşamasını iyi geçirmeyen İspanya zorlanarak çeyrek finale çıkmayı başardı.

Çekya ile Danimarka arasında ki eşleşme denk güçlerin karşılaşması olarak dikkat çekiyor. Çok formda olan Danimarka rakibine göre bir adım önde gözüküyor.

Zor bir maçta 120+1’de turlayan Ukrayna, Almanya’yı saf dışı ederek büyük bir laneti kaldıran İngilre ile karşı karşıya gelecek.

Çeyrek final maçları 2 ile 3 Temmuz tarihlerinde 19:00 ve 22:00 saatlerinde oynanacak. Bu maçların oynanmasıyla birlikte yarı final oynayacak olan takımlar belirlenecek. Turnuvanın bitmesine çok az bir süre kalırken tüm takımlar diken üzerinde son 3 maçlarını kazanarak bu turnuvayı kazanmak için çabalayacak.