Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Serdar Dursun ile Anlaştı

Fenerbahçe Serdar Dursun ile Anlaştı

2 min read
Spread the love

Geçen sezon hem yaz hem de ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerle alternatif bir kadro kurmayı başaran sarı lacivertli ekip, sezon sonunda iki puan farkla üçüncü olması sebebiyle hayal kırıklığına yaşamıştı. 19 Haziran tarihinde Ali Koç’un başlangıç süresi bittiğinden dolayı transfere yavaş giren takım bu sezon ki ilk transferini gerçekleştirmiş oldu.

Geçtiğimiz sezonu Bundesliga 2 takımlarından Darmstadt 98’de geçiren Türk futbolcu bu takımla 33 maçta 27 gol atarak bu ligi gol kralı olarak bitirmeyi başardı. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon forvet hattında oynayan isimlerinden yeterli gol katkısı alamamanın sıkıntısını tüm sezon boyunca yaşadı.

Bu transfer takıma gelecek önemli forvet oyuncusundan önce dikkat çekici bir iş olarak öne çıktı. 29 yaşında ki başarılı isimle 3+1 yıllık sözleşme imzalayan takım, bu sezon ki ilk resmi transferini de gerçekleştirmiş oldu. Beklenmedik bir anda sade bir törenle duyurulan bu transfer gelecek transferlerinde habercisi olarak dikkat çekti.

Ali Koç’la Üç Yıl Daha

Fenerbahçe’nin başkanı olan Ali Koç üç yıllık başkanlık süresinin sonuna geldi. Ayın ortasında yapılacak olan kongrede karşısına aday olsa da Ali Koç’un bir üç yıl daha Fenerbahçe’nin başkanı olarak görev yapacağı tahmin ediliyor. Takıma maddi anlamda büyük bir katkı yapan başkan, bu üç yıllık dönemde futbol da hiçbir başarı elde edememiş olması sebebiyle büyük bir zorluk geçirdi.

Teknik direktöre istikrar yaşayamadı. Cocu ile başladı, Ersun Yanal ile devam etti. Daha sonra Erol Bulut’u takım başına geçiren takım son sezonu Emre Belözoğlu ile bitirdi. Ancak bu hocaların hiçbiri ile kupa almayı başaramadı.

Özellikle 2020-21 sezonunda yapılan birçok önemli transfere rağmen Ali Koç, takımın alamadığı başarılar sebebiyle deliye döndü demek doğru olacaktır. Tek bir maçı kazanmaları onların geçen sezonu şampiyon olarak tamamlamaları için yeterli olabilirdi. Ancak takımın ruhsuz hali, sezona sportif direktör olarak başlayan Emre Belözoğlu’nun takımdan gönderilmesi ile son bulmuş oldu.