Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fransa Süper Kupasının Sahibi Lille Oldu

Fransa Süper Kupasının Sahibi Lille Oldu

2 min read
Spread the love

Fransa’da yeni sezon öncesinde Süper Kupa karşılaşması oynandı. Fransa Kupasının sahibi PSG ile Fransa Ligue 1’in şampiyon tamamlayan Lille, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. 8 Yıldır üst üste PSG’nin kazandığı kupayı onların elinden almak ve bu hegemonyaya son vermek isteyen kırmızılar maç sonunda istediğini alan taraf oldu.

Temsilcimiz olarak Burak Yılmaz’ın 11’de başladığı ve 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada, Yusuf Yazıcı dakika 79’da oyuna girdi. PSG’nin maç boyunca üstün olan taraf olmasına rağmen maç sonunda gülen taraf son lig şampiyonu Lille oldu.

PSG’de kadroda Neymaz, Mpabbe, Ramos gibi isimler yer almadı. Yeni transferlerden Hakimi’nin 11’de başladığı karşılaşmada PSG çok sayıda pozisyona girse de gol atmayı bir türlü başaramadı ve 1-0’lık sonuçla rakibine yenildi.

Xeka Tek Attı Kupa Geldi

Süper Kupa maçında oyunda üstün olan taraf her zaman PSG olarak dikkat çekti. Lille geçen sezon olduğu gibi hızlı çıkışları ile tehlikeli ataklar yaratmayı denedi ve bunlardan başarılı oldu. İlk yarının son dakikalarında organize gelen Lille, orta saha oyuncusu Xeka’nın ceza sahası dışından sert şutuyla öne geçmeyi başardı.

İkinci yarıya bu skorla başlandı ve PSG sürekli olarak baskın olan taraf olarak dikkat çekti. Ancak bir türlü istediği golü atmayı başardılar. 90 dakika sonunda Lille kupayı ellerine alan taraf oldu. Bu sonuçla birlikte 8 yıldır aralıksız bu kupayı kazanan PSG’nin serisi son bulurken, Lille tarihinde ilk defa Süper Kupa zaferi yaşamış oldu.

Burak Yılmaz 90 dakika boyunca sahada kalırken yine etkili bir oyun sergiledi. Zeki Çelik’in sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadığı Lille’de Yusuf Yazıcı son 10 dakikada sahada yer aldı.

Lille’in yeni teknik direktörü Jocelyn Gourvennec ilk resmi maçında ilk kupasını almayı başardı. Mauricio Pochettino istediği kupayı alamadan yeni sezona başlayacak.

PSG’de birçok yıldız ismin kadroda dahi yer almaması belki de mağlubiyetin en kritik noktası olarak öne çıkan bir detaydı.