Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray PSV Maçına Hazırlanıyor

Galatasaray PSV Maçına Hazırlanıyor

2 min read
Spread the love

2020-2021 sezonunu averajla ikinci bitirerek şampiyonlar ligine direk olarak katılma hakkını ve şampiyonluğu kaydeden Galatasaray, devler ligine gitmek için 2. Eleme turundan itibaren turnuvada grup aşamasına kalmak için mücadele edecek.

İkinci eleme turunda 20-21 Temmuz ve 27-28 Temmuz tarihlerinde ilk maçlarını oynayacaklar. Daha sonra üçüncü eleme turunu 3-4 ve 10 Ağustos tarihlerinde oynayacaklar ve son olarak Play-off mücadelesi vererek yani üç eleme turu geçerek gruplara kalmaya hak kazanacak.

Bunun için birçok takıma göre ülkemizde sezonu çok erken açtılar. Başkanın değiştiği ancak Fatih Terim’in takımın başında kaldığı takımda, şampiyonlar ligi gruplarına buradan gitmek zor olsa da imkansız olarak görülmüyor.

İlk Maç PSV ile Oynanacak

Şampiyonlar Ligi gruplarına gitmek 2021-22 sezonunda burada mücadele etmek isteyen Galatasaray şimdilik kampta bulunuyor. İlk resmi maçlarına kadar üç adet hazırlık maçı yapacaklar ve 20 Temmuz tarihinde PSV ile oynayacakları maça hazırlanacaklar.

Ülkemizin Avrupa kupalarında en başarılı ekibi olan ve takımda bu tür maçları oynayacak birçok ismin olması zorlu PSV sınavında en büyük avantaj olarak görülüyor.

En son bu iki takımda yine Şampiyonlar Ligi’nde ama grup aşamasında karşı karşıya gelmişti. 2006-2007 sezonunda iki kez karşılaşan takımlarda maçların ikisini de PSV kazanmayı başarmıştı. Hollanda ekolünün en önemli takımlarından birisi olması PSV ile oynanacak karşılaşmayı çantada keklik olarak görülmesinin yanlış olacağı anlamını taşıyor.

Galatasaray ayrıca transfer konusunda bu sezonu diğer sezonlara göre özellikle yabancılar konusunda sessiz geçiriyor. Bu maçların durumuna göre transfer hareketliliği olacağı tahmin ediliyor. Kadro değeri olarak Galatasaray’ın çok üzerinde olan PSV her ne kadar kabul etmesek de bu maça favori olarak çıkıyor.

Tabi karşılarında buraları oynamayı bilen bir Teknik Direktör olması onların en büyük dez avantajı olarak görülüyor. Fatih Terim, Galatasaray’ın bir üst tura çıkması veya gruplara kalması konusunda en önemli isim olarak görülüyor. Ancak bildiğiniz gibi maç sahada kazanılıyor.

Galatasaray’ın ilk resmi maçı 20 Temmuz tarihinde oynanacak. Bu tarihe kadar gereken hazırlıklar yapılacak ve sezona start verilecek.