Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray’da Başkan Burak Elmas, Hoca Fatih Terim

Galatasaray’da Başkan Burak Elmas, Hoca Fatih Terim

2 min read
Spread the love

Galatasaray 2020-21 sezonu gerçekten ilginç bir sonla bitmişti. Beşiktaş’tan sezon boyunca sadece 2 gol fazla atmış olsalardı sezonu şampiyon olarak tamamlayacak takımı sezonu ikinci olarak bitirdi. Bundan sonra Başkan ve Teknik direktör tarafından yapılan açıklamalar, aslında takım içerisinde uzun süredir kazanın kaynadığını göstermişti.

Fatih Terim hocalığı bıraktığını açıklamış, başkanda onunla bir daha çalışmayacağını duyurmuştu. Bu andan sonra kulüpte tüm gözler Haziran ayında yapılacak olan başkanlık seçimine çevrildi. Fatih Terim’in takımın başına dönüp dönmeyeceği ve yaşanacak gelişmeler burada ki duruma göre belirlenecekti.

Başkan Burak Elmas Oldu

Galatasaray’da başkanlık seçimi Galatasaray Lisesi içerisinde yer alan Tevfik Fikret Salonu içerisinde yapıldı. Birçok adayın olduğu başkanlık seçimin Eşref Hamamcıoğlu ile Burak Elmas’ın başa baş bir çekişme içerisinde götürdüğü seçimde son dönemde aldığı oylarla Burak Elmas kazanan taraf oldu.

Diğer başkan adayları istedikleri oyları alamadıkları için salondan erken ayrıldılar. Demokratik bir şekilde yapılan başkanlık seçiminin ardından Burak Elmas başkan olduktan hemen sonra önemli acıkmalarda bulundu. Öncelikle tüm başkan adaylarına özellikle teşekkür ederken, ayrıca bu demokratik ortam içi de herkese teşekkürlerini bir borç bildiğini aktardı.

Son açıklamalarından birisi de Fatih Terim konusunda oldu. Hocanın hafta başından itibaren takımla birlikte Florya’da çalışacağını açıkladı.

Fatih Terim Florya’da

Sezon sonunda ilginç bir şekilde takımla ayrılan Fatih Terim’in yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı çok merak edilen bir konuydu. Başkanlık seçiminin sonlanmasıyla birlikte bu konuya da açıklık getirişmiş oldu.

Takım bir süredir Necati Ateş ve Selçuk İnan ile birlikte çalışıyordu. Başkanın belirlenmesiyle birlikte Burak Elmas ile konuşan Terim, tekrar takımın başında sahaya çıktı. Kampta yer alan tüm futbolcularla tokalaşan “Hayırlı olsun hepimize” diyen teknik direktör, yardımcı antrenörlerden takımın durumu hakkında bilgi aldı.

Galatasaray şampiyonlar ligi ön elemesi oynayacağı için sezonu erken bir tarihte start vermiş oldu. Bu görüntünün Galatasaray’ın gelecek sezon daha iddialı bir şekilde sezona giriş yapacağının izlenimini verdi.