Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galler – İsviçre 1-1 Bitti ve Bizi Üzmediler

Galler – İsviçre 1-1 Bitti ve Bizi Üzmediler

2 min read
Spread the love

Euro 2020 A grubu ikinci maçıyla Cumartesi günü kaldığı yerden devam etti. Galler ile İsviçre arasında oynanan maç, ilk maçımızda İtalya’ya yenildikten sonra bizleri çok yakından ilgilendiren bir duruma geldi. Bu maçta iki takımdan birisini yenmesi belki de bizim için daha avantajlı olsa da belki de en iyisi oldu maç 1-1’lik skorla berabere bitti.

Bu maçta galip gelen taraf, belki 1 beraberlik alarak gruptan büyük oranda çıkma şansını garantileyebilirdi. Ancak bizim yenilmemiz sonrası bu durum tam tersi bir hal almış oldu.

Goller İkinci Yarıda Geldi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynanan karşılaşmayı Fransız hemen Clement Turpin yönetti. İlk yarıda iki takım daha kontrollü bir oyun ortaya koydu. İsviçre her ne kadar topa daha çok sahip olan takım olsa da istediği golü bulamadı. Bu oyunlarını maç boyunca devem ettirdiler. İlk yarı başladığı gibi 0-0’lık skorla bitti.

İkinci yarıya İsviçre daha iyi başladı ve aradıkları golü 49’da buldular. Breel Embolo’nun ayağından gelen gol ile İsviçre üstünlüğü eline aldı. O dakikaya kadar daha geri de oyunu kabul eden Galler, daha atan bir görünüme geçti. Beraberlik golü dakika 74’de Kieffer Moore’nın güzel kafa golüyle geldi.

Skor 1-1’e geldikten sonra İsviçre kazanmak adına elinden geleni yaptı. Son dakikalar da Galler’i adeta ceza sahasına hapsetmiş olsalar da istedikleri galibiyet golünü buldular. 88’de attıkları bir gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayınca karşılaşma 1-1’lik eşitlikle noktalanmış oldu.

Bu sonuç bizim milli takımımız açısından İtalya maçı sonrasında adeta bir moral oldu. A grubu ikinci karşılaşmaları 16 Haziran Çarşamba günü oynanacak. TSİ 19:00’da Türkiye Galler ile karşı karşıya gelirken, grubun diğer maçında TSİ 22:00’da İtalya ile İsviçre karşı karşıya geliyor.

Milli takımımızın gruptan çıkmak istiyorsa bu maçta puan ya da puanlar alması şart. Aksi taktirde büyük umutlar ile başladığımız turnuvayı çok kötü bir noktada bitirme ihtimalimiz çok yüksek duruyor. Türkiye Galler maçı Bakü’de oynanırken, İtalya – İsviçre maçı Roma’da oynanacak.