Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Gianluigi Donnaruma PSG ile 5 Yıllık Anlaşma İmzaladı

Gianluigi Donnaruma PSG ile 5 Yıllık Anlaşma İmzaladı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’nin İtalya’nın kazanmasında en önemli faktör olarak Donnaruma olmuştu. Final maçında gösterdiği performans, özellikle penaltı atışlarında doğru tercihler yapması takımının şampiyon olmasına yardımcı olmuştu.

Yaz transfer sezonunun açılması ile birlikte Milan ile sözleşmesi biten, takımıyla anlaşmadığı bilinen oyuncunun PSG ile anlaşacağı konuşuluyordu. Ancak İtalya milli takımıyla Euro 2020 turnuvasın da olduğu için anlaşma turnuva sonrasına kaldığı tahmin ediliyordu.

 14 Temmuz itibariyle PSG ile resmi sözleşme imzaladığı duyuruldu. Sözleşmenin 5 yıllık olduğu da 22 yaşında ki kalecinin 2026 sezonun sonuna kadar takımıyla sözleşme imzaladığı açıklandı.

8 Yıllık Milan Kariyeri Bitti

Donnarumma İtalya’nın son yıllarda yetiştirdiği en önemli kaleciler arasında yer alıyordu. 2013 yılında Milan altyapısına giren ve 2015 yılında Milan ile resmi sözleşme imzalayan kaleci bu takımla 6 yıllık bir kariyer yaşadı. Bu altı yılda takımının kalesini Seri A’da 215 kez korumayı başardı. Bu maçların 75 tanesinde kalesini gole kapatmayı başardı. Kariyeri boyunca toplamda 261 maça çıktı ve bu maçlarda 91 tanesinde gol yemedi.

Sadece 22 yaşında olması ve yetenekleri uzun bir kariyeri olacağı anlamına geliyor. Milan taraftarı ile son sezonda arası iyice açılan kaleci, sözleşmesinin yeterli olmaması sebebiyle imza atmamış, taraftar da ona kızgınlığını sonuna kadar belirtmişti.

Yıllık 12 Milyon Euro

PSG ile sözleşmesinin bitmesiyle adı anılmaya başlayan kaleci bugün itibariyle bu takımla herhangi bir bonservis bedeli ödenmeksizin 5 yıllık imza attı. Bu imzanın altında kalecinin 12 milyon Euro yıllık kazancı olacağı tahmin ediliyor. Sözleşmesi bittiğinde dahi 27 yaşında olacak olması, dünyanın en önemli kalecileri arasında girmesinin kesin gözüyle bakılıyor.

Kariyerinde İtalya ile Avrupa Şampiyonası bulunan futbolcu, Milan takımıyla 6 yıllık kariyerinde tek bir kupa alma başarısı gösterdi. PSG’nin geçen yılı tüm kulvarlarda kupasız tamamlaması sonrasında yapılan transfer hareketi içerisinde ne önemli isimler arasında yer almasıysa dikkat çekici bir nokta olarak görülüyor.