Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Hollanda 2’de 2 Yaptı

Hollanda 2’de 2 Yaptı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de C grubunda mücadele eden Hollanda ile Avusturya ikinci maçta karşı karşıya geldi. İki takımda C grubunda oynadıkları ilk maçlarda rakiplerini yenerek gruba 3’er puan ile başlamıştı. Bu maçtan üç puan alan takım büyük oranda gruptan çıkmayı garantileme şansı bulunuyordu.

Maçta istediğini alan taraf Hollanda oldu. Portakallar karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Dakika 11’de kazandıkları penaltı da topun başına geçen Memphis Depay takımını 1-0 öne geçiren golü atmayı başardı. Maç boyunda topla oynayan Avusturya olsa da rakip kalede etkili olma konusunda büyük bir sıkıntı yaşadılar. İlk yarı bu golle tamamlandı.

İkinci yarı da oyun daha dengeli bir şekilde orta saha mücadelesi ve uzaktan şutlarla şekillendi. Maçın fişini Hollanda adına Dumfries çekti. Dakika 67’de Donyell Malen’den aldığı pası iyi değerlendiren oyuncu takımını 2-0 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra Avusturya gol bulmak adına büyük bir baskı kursa da bir türlü istedikleri golü bulmayı başaramadılar. Maçın 90 dakikası 2-0 Hollanda üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonuçla Avusturya 3 puanda kalırken, ikinci maçlar sonunda 6 puana ulaşan Hollanda gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Son maçlarda gruptan çıkacak diğer takımlar da belirlenecek.

Avusturya ve Ukrayna Arasında ki Maç Kritik

Avusturya ile Ukrayna grupta son maçta karşı karşıya gelecek. İki takımında üç puanı bulunuyor. Ukrayna aynı gün oynanan Kuzey Makedonya maçını 2-1 kazanmayı başararak grupta üç puanı aldılar.

Eğer bu iki takımda gruptan beraber çıkmak istiyorsa beraberliğe razı olabilirler. Tabi bu diğer gruplarda ki puanlara göre şekillenecek. Galip gelen taraf garanti olarak gruptan çıkacak. Makedonya’nın son maçta Hollanda ile oynayacak olması onların şansını adeta yok haline getiriyor. Çünkü bu maçtan çıkacak sonuç ne olursa olsun onların gruptan çıkmaları adeta bir mucize diyebiliriz.

Yani bu grupta Hollanda ile K. Makedonya arasında oynanan maç nispeten formalite olurken, Avusturya ile Ukrayna arasında oynanacak karşılaşma grubun kaderini belirlemek açısından kritik bir önem arz ediyor.