Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İngiltere Almanya’yı 2-0’la Elendi

İngiltere Almanya’yı 2-0’la Elendi

2 min read
Spread the love

Euro 2020 son 16 turu eşleşmelerinde son maçlardan birisi büyük bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. İngiltere ile Almanya bir büyük turnuvada bir kez daha karşı karşıya geldiler. Almanlar, birçok kez büyük turnuvalarda İngiliz’leri bir şekilde elemeyi başardılar. İngilizler bunun bilincinde olarak karşılaşmaya biraz daha kontrollü bir kadro ile çıktı.

Almanya’da aynı şekilde rakibinin gücünü bildiği için daha dikkatli ve tecrübeli bir 11 ile karşı karşıya geldi. Ancak buna rağmen maçın sonunda istediğini alan 2-0’lık skorla İngiltere oldu. Bu skorla çeyrek finale çıkan İngiltere, ölüm grubu olarak bilinen F grubunda Fransa, Portekiz’in ardından Almanya’da erkenden veda etmiş oldu.

İlk Yarı Sessizlik İkinci Yarıda Goller

İngiltere ve Almanya karşılaşmaya iki teknik direktörün tercihleri üzerine daha tecrübeli bir kadro ile çıkmayı tercih ettiler. İlk yarı bu nedenle pozisyon anlamında çok sessiz bir şekilde bitti. Futbol severler pozisyon anlamında turnuvanın en kısır maçlarından bir tanesini izlediler.

İlk yarı bu skorla bittikten sonra ikinci yarı da daha büyük bir heyecan vardı. İngilizler etkili ayaklarıyla daha istekli ve özgüvenli bir şekilde sahada yer aldılar. 75. Dakikaya kadar sessiz bir şekilde giden maçta sessizliği Sterling’in ayağıyla İngilizler bozdu. Bu gol ile 1-0 öne geçmeyi başardılar.

Bu golden sonra Almanya kontrolü eline aldı ve Müller ile çok net bir golden yararlanmadı. Bu pozisyonun hemen dönüşünde bu sefer sahneye Kane çıktı. Farkı 2’ye çıkarak golü atarak durumu 2-0’a getirdi. Bu dakikadan sonra kontrolü bırakmayan İngilizler rakibine şans tanımadı ve çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

Birçok turnuvada elendikleri Almanya’yı yenmeyi başaran ve birçok büyük takımın elenmesiyle birlikte daha da iştahlanan İngilizler turnuvanın gizli favorisinden bir anda en büyük favorisi olarak kaldılar. Ancak çok ilginç sonuçların yaşandığı Euro 2020’de İngiltere’nin şansının o kadar da çok olmadığını söylemek doğru olacaktır.

Bu konuda takımın çok iddialı ve doğru bir kadro yapısına sahip olmasına rağmen dikkatli olması gerekiyor.