Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İngiltere Farkla Yarı Finalde 4-0

İngiltere Farkla Yarı Finalde 4-0

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de son yarı finalisti belirleyecek maç İngiltere ile Ukrayna arasında oynandı. İngiltere maça favori çıkan taraftı. Beklendiği gibi oldu ve Ukrayna’ya hiç şans tanımadan karşılaşmayı 4-0 kazanarak adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Bu sonuçla birlikte İtalya, İspanya ve Danimarka’nın ardından adını yarı finalist olarak yazdıran son takım oldu. Ukrayna güzel bir turnuva geçirse de karşılarında ki güçlü rakiplerine karşı çok fazla direnemediler. Erken yedikleri gol onların moralini bozmasına neden oldu. Karşılaşmada ikinci yarı da İngiltere rahat oyununu skora dönüştürerek rahat bir galibiyet ile kupaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

İkinci Yarıda Maç Bitti

İngiltere karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. Dakika 4’de Sterling’in pasında Harry Kane takımını öne geçiren golü attı. İlk yarıda kontrol hep İngiltere’de olsa da onlar farkı ikiye çıkaran golü atmayı başaramadı ve Ukrayna’ya da beraberliği sağlama şansını sunmadılar.

İkinci yarıya adeta İngiltere fırtına gibi bir giriş yaptı. İkinci yarı başlar başlamaz dakika 46’da Luke Shaw’un ortasında Harry Maguire takımı adına ikinci golü atan isim oldu. Bu golden sadece 4 dakika sonra sahneye bu sefer Kane çıktı. Yine Shaw’ın yaptığı güzel ortada altı pasın üstünde güzel bir kafa vuran golcü futbolcu kendisi adına ikinci takımı adına üçüncü golü atan isim oldu. Ukrayna bu gollerin şokunu atlatamadan dördüncü gol geldi. Oyuna girdikten sadece 6 dakika sonra Henderson takımının dördüncü golünü attı.

Bundan sonra İngiltere kontrolü bırakmadı ve rakibine çok fazla şans tanımadı. Bu skorla birlikte adını yarı finale yazdırarak Danimarka’nın rakibi olmayı başardılar. 7 Temmuz 2021 tarihinde oynanacak yarı final maçında iki takımda adını finale yazdıracak taraf olmak için mücadele edecek.

İki takımda kupayı almak için önlerinde sadece iki karşılaşmanın bilincindeler. Hata yapmayan tarafın finale çıkacağı bir maç ve büyük ihtimalle güzel bir karşılaşma bizleri bekliyor. İngiltere güçlü kadrosu ve oyun anlayışıyla turnuvada yoluna gol yemeden devam eden tek takım olarak devam ediyor.