Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İngiltere Hırvatistan Karşısında 1-0’la Kazanmayı Başardı

İngiltere Hırvatistan Karşısında 1-0’la Kazanmayı Başardı

2 min read
Spread the love

Euro 2020 grup aşamasında D grubunun iki iddialı takımı olan İngiltere ile Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Londra’da oynana karşılaşmaya İngiltere her ne kadar favori olarak çıksa da Hırvatistan güçlü kadrosuyla sürpriz yapma ihtimali bulunan bir ekip olarak dikkat çekiyordu.

İngiltere karşılaşma boyunca üstün olan taraftı. Ancak karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başardılar. Çok alternatifleri bir kadroya sahip olan İngilizler bu açıdan çok dikkat çekici bir noktada yer aldılar. Kalitesi tartışılmaz ve başarıya aç olan iki takımın oynadığı karşılaşmada galip gelen takım İngiltere oldu ve D grubuna ve turnuvaya iyi bir start vermeyi başardılar.

Sterling Galibiyeti Getirdi

Yıllardır büyük turnuvalarda başarıya aç olan İngiltere ile son turnuvasında final oynamayı başaran Hırvatistan Euro 2020 D grubu maçında karşı karşıya geldi. Londra’da oynanan karşılaşmaya iki takımda kontrollü başladı. İngiltere daha üstün taraf olarak gözükse de tecrübeli ayaklara sahip olan Hırvatistan oyunu dengede tutmayı başardı.

İlk yarı başladığı gibi 0-0’lık skorla bitti. İkinci yarıda İngiltere aradığı golü buldu. Kalvin Phillips’in güzel pasında ceza sahasında topla buluşan Raheem Sterling takımını öne geçiren golü bulmayı başardı. Karşılaşmada bundan sonra iki takımda gol pozisyonuna girmeyi başarsa da aradıkları golü iki takımda bulamadı ve karşılaşma bu skorla bitti.

İki takımda %50 top oynarken, 8 şut çektiler iki şutları keleyi buldu. 381-384 başarılı pas rakamları bile birbirine yakın olan takımlar oyunun aslında ne kadar dengeli gittiğinin göstergesi oldu. Ancak karşılaşmada istediğini alan taraf İngiltere oldu.

D grubunun diğer ekipleri Çekya ile İskoçya 14 Haziran tarihinde oynanacak. İkinci maçlarda İngiltere İskoçya ile karşı karşıya gelirken, Hırvatistan Çekya ile oynanacak. Grubun favorileri her ne kadar İngiltere ile Hırvatistan olsa da diğer takımla bu maçtan sonra alınan skor sonrasında iddialarını sürdürmeye devam ediyor.

İngiltere bu turnuvada her bölgede bulunan birçok alternatif ile dikkat çekmeyi başarıyor. Ancak onların turnuva şansızlıklarını kırıp kıramayacağını hep birlikte göreceğiz.