Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İspanya Şov Yaparak Gruptan Çıktı

İspanya Şov Yaparak Gruptan Çıktı

2 min read
Spread the love

Turnuva öncesinde gücü en çok sorgulanan takımlar arasında İspanya ilk sırada yer alıyordu. E grubunda oynadığı iki maçta sadece 1 gol atabilen ve topladığı iki puanla elenme tehlikesi yaşayan takım son maçında hata yapmadı ve gruptan çıkmayı başardı.

E grubunda son maçların ardından İsveç 7 puanla grubu lider bitirirken, İspanya 5 puan, Slovakya 3 puan ve Polonya 1 puan ile grubu bitirdi. Son maçlar öncesinde en çok çekişmenin görüldüğü grup olması itibariyle büyük ilginin toplandığı maçlarda beklendiği gibi ilginç skorlar yaşandı. Özellikle İsveç ile Polonya arasında ki maç izlenmeye değer bir karşılaşma oldu.

İspanya 5 Gol ile Turu Aldı

Son maçlara girilirken İspanya 2, Slovakya 3 puana sahipti. Slovakya beraberlik durumunda büyük ihtimal ile gruptan çıkabilecekti. Ancak rakipleri karşısında bunu başaramadılar.

İlk iki maçında sadece 1 gol atan İspanya, bu maçta tam 5 gol atarak hem rakibinin umutlarını bitirdi hem de grubu ikinci olarak bitirerek son 16 turuna kaldı. İspanya2nın golleri Martin Dubravka kendi kalesine, Laporte, Sarabia, Ferran Torres ve Kucka kendi kalesine geldi.

İspanya maç boyunca baskın olan taraf olarak dikkat çekti ve ilk iki maçta ki hataların tüm acısını Slovakya’dan çıkararak turnuvada bir basamak atlamayı başardılar.

Polonya Direndi ama İsveç Şans Tanımadı

E grubunda İsveç ile Polonya arasında oynanan karşılaşma turnuvanın en renkli maçlarından birisine sahip oldu. Polonya’nın galibiyetten başka bir şansı yoktu. Galibiyet haricinde her türlü sonuç onların turnuvaya veda etmesi anlamına geliyordu.

İsveç karşılaşmaya daha rahat başlayan taraftı. Emil Forsberg’in ilk yarı ve ikinci yarı da attığı goller ile 2-0 üstünlüğü ellerine aldılar. Bu dakikadan sonra 61’de ve 84’de Robert Lewandowski’nin golleriyle Polonya son dakikalara 2-2’lik eşitlikle girdi.

Ancak kazanmak için büyük bir baskı kurmuş olsalar da dakika 90’da Viktor Claesson’un golüne engel olamadılar. 3-2 sahadan mağlup ayrılan takım aynı zamanda turnuvaya da veda etmiş oldu.