Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya, İsviçre’ye de Acımadı 3-0

İtalya, İsviçre’ye de Acımadı 3-0

2 min read
Spread the love

A grubunda milli takımımızın da olduğu grupta yer alan İsviçre ile İtalya, grubun ikinci maçında karşı karşıya geldi. İtalya ilk maçta milli takımımızı 3-0 yenmeyi başarmış, İsviçre ile Galler 1-1 berabere kalmıştı. İsviçre bu maçtan üç puan alması halinde gruptan çıkması garanti haline gelecekti. Ancak güçlü rakipleri karşısında bu şansı yakalamayı başaramadılar.

İtalya ilk maçta milli takımımıza olduğu gibi bu maçta da üstün olan taraftı. Topla oynama yüzdesi olarak İsviçre önde olan taraf olsa da öne geçme konusunda bir adım atmayı başaracak noktaya gelemediler. İtalya ilk yarı da 1, ikinci yarı da 2 olmak üzere toplam üç gol atarak karşılaşmayı net bir şekilde kazandı.

Sürpriz Golcü Locatelli

Tam bir takım oyunu oynayan İtalya, toplu oyunda ya da topsuz oyunda adeta herkese ders veriyor. İlk yarının ortasında Manuel Locatelli ile 1-0 öne geçmeyi başardılar. Rakiplerine topla oynama şansı vermiş olsalar da maç boyunda kalelerine sadece 1 tane net şut çektirmeleri dikkat çekici bir detaydı.

İkinci yarının hemen başında aynı isimle bir gol daha bulan İtalya, farkı 2’ye çıkardı ve durumu daha rahat bir noktaya getirdi. Oyun bundan sonra rölanti bir şekilde devam etti. Dakika 89’de takımın golcüsü Immobile farkı 3’e çıkarak harika bir gol attı.

Grupta oynadığı iki maçta toplamda 6 gol atan ve 6 puan alan takım bununla gruptan çıkmayı garantiledi. Son maçlarında grupta 4 puanı olan Galler ile karşı karşıya gelecekler. Bu iki takımında büyük oranda gruptan çıktığını söylemek doğru olacaktır.

Ancak mavilerin Galler’i yenmesi ve İsviçre’nin de bizi yenmesi halinde İtalya, Galler ve İsviçre büyük oranda gruptan çıkacaklar. Milli takımımız büyük bir umutla gelmiş olduğu bu turnuvayı puansız ve hatta gol atamadan kaybetme riskine sahip demek doğru olacaktır.