Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya Penaltılarla Avrupa Şampiyonu

İtalya Penaltılarla Avrupa Şampiyonu

2 min read
Spread the love

Euro 2020 fırtınası İngiltere ile İtalya arasında oynanan final maçıyla son buldu. 1 yıl ertelemeli olarak oynanan, birden fazla ülke de aynı anda düzenlenen ve 24 takımın katıldığı turnuvada İngiltere ve İtalya rakiplerini yenerek finale kadar çıkmayı başardılar.e

İtalya oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken, İngiltere dikkat çekmeyen oyunu ve hatasız bir şekilde finale gelmeyi başardı. Gareth Southgate bu turnuvada önemli bir sınav vererek takımını finale çıkarmayı başardı. Roberto Mancini de uzun süredir yenilmeyen takımıyla finale kadar gelerek bu yenilmeme serisini devam ettirdi.

İngiltere Öne Geçti, İtalya Beraberliği Sağladı

İngiltere karşılaşmaya ev sahibi olmanın da verdiği avantajla çok hızlı bir şekilde başladı. Daha ikinci dakikada Kieran Trippier’in ayağından bulduğu gol ile öne geçtiler. Bundan sonra İtalya golü bulmak için yüklense de ilk yarıda karşılıklı kaçan pozisyonların ardından maçın ilk yarısı 1-0 bitti.

İkinci yarıya daha istekli başlayan İtalya oldu. Beraberlik golünü yakalamak adına birçok atak gerçekleştirdiler. Dakika 67’de kullanılan korner vuruşunda ceza sahası içerisinde yaşanan karambol de Leonardo Bonucci önüne düşen topu kaleye yollamayı başardı ve maça 1-1’lik beraberlik geldi.

Bu golden sonra maçın geri kalanında ve uzatma devresinde kaçan pozisyonlar olsa da başka gol olmadı. Bununla beraber takımlar seri penaltı atışlarına geçti.

İngiltere’nin Planı Tutmadı, İtalya Şampiyon Oldu

İngiltere uzatma devresinin son dakikasında penaltı atışları için oyuna Rashford ve Sancho’yu aldı. Penaltılara İtalya başladı. İki takımda ilk penaltıları attı. İkinci penaltılarda İtalya kaçırdı ve İngiltere avantajı elde etti. İngiltere bundan sonra kullandığı üç penaltıyı da kaçırarak penaltı atışları sonrasında kupaya damga vurdu. Penaltı kaçıran oyuncuların ikisi oyuna penaltı atışları için giren iki oyuncu olmasıysa dikkat çekti.

Donnaruma kurtardığı son iki penaltı ile ne kadar büyük bir kaleci olduğunu gösterdi ve Euro 2020 zaferini İtalya’ya getirmeyi başardı. Maçtan sonra Wembley stadyumunda büyük bir coşku yaşanırken, İngiliz futbolcular ve taraftarlar göz yaşlarına engel olamadılar.