Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya Penaltılarla Finale Çıkmayı Başardı

İtalya Penaltılarla Finale Çıkmayı Başardı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’de yarı final maçlarının heyecanı İtalya – İspanya maçıyla başladı. İki takımda turnuvanın en önemli temsilcileri arasında yer almasıyla dikkat çekiyor. İspanya dört kez final oynama başarısı gösterdiği turnuvada 3 tane şampiyonla sahip olarak dikkat çekiyor. İtalya bu turnuvada üç kez final oynadı. 1968 yılında oynadıkları finalde kupa zaferi dışında dört kez dünya kupasını almalarına rağmen ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmayı başaramadılar.

Turnuvanın en formda iki ekibi olarak görülen İtalya ve İspanya Avrupa Şampiyonası tarihinde en son 2016 yılında karşı karşıya gelmiş. İtalya son 16 turu maçında rakibini 2-0 yenerek ismini yarı finale yazdıran taraf olmuştu.

Chiesa’ya Cevap Morata’dan Geldi

İtalya ile İspanya maçı çok dengeli bir şekilde geçti. Maçın hakemliğini Alman Felix Brych yaptı. İlk yarıda iki takımda kontrolü ellerinden bırakmadılar ve çok fazla pozisyonun olmadığı ancak çok çetin bir mücadelenin olduğu bir yarıyı 0-02’la geride bıraktık.

İkinci yarıya İtalya çok hızlı bir giriş yaptı. Federico Chiesa’nın golüyle İtalya 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu andan sonra hemen oyuncu değişikliği yapan İspanya rakip kalede görünmeye başladı. Ancak İtalya’nın katı savunmasını geçmekte zorlandılar. Ancak dakikalar 80’i gösterdiğinde güzel paslaşmalar ile Morata’yı ceza sahasına sokmayı başardılar. Alvaro Morata güzel bir gol vuruşu ile kaleciyi ters köşeye yatırarak takımına eşitliği getiren golü attı.

Bu golden sonra maç yine daha sakin bir havaya büründü. Uzatma devlerinin de eşitlik bozulmayınca takımlar seri penaltı vuruşlarına geçtiler.

İlk penaltıyı kullanan İtalya golü atmayı başaramadı. Ancak İspanya’da ilk penaltıdan yararlanamadı. Daha sonra sırayla atışlar kullanıldı. İspanya dördüncü penaltıyı kaçırdı, beşinci penaltıda İtalya adına topun başına geçen Jorginho hata yapmadı ve takımını finale çıkarma başarısını göstermiş oldu.

Bu başarıyla birlikte İtalya Avrupa Şampiyonasında dördüncü kez adını finale yazdıran taraf oldu. Beklentilerin çok üzerinde bir turnuva geçiren İspanya turnuvaya yarı finalde veda etmek zorunda kaldı.