Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lionel Messi Hangi Takıma Gidecek

Lionel Messi Hangi Takıma Gidecek

2 min read
Spread the love

Futbol tarihinin gördüğü en yetenekli futbolculardan birisi olan ve artık kariyerinin sonlarına doğru yaklaşan Messi, sürpriz bir şekilde Barcelona’dan ayrıldı. Buna sebep olan şey La Liga’da uygulanan takımların maaş kısıtlaması olarak gösteriliyor. Pamdemi sebebiyle büyük miktarda gelir kaybı yaşayan Barcelona, istediği şekilde maaş kotası oluşturamadığı için Messi ile sözleşme imzalamayacağını duyurdu.

24 Haziran 1987 doğumlu olan Arjantin’li futbolcuyu alabilecek kulüpler arasında PSG, City, Juventus ve Bayern gibi takımlar bulunuyor. Ancak onların da aynı zorluklarla mücadele etmesi sebebiyle bu konuda geriye sadece birkaç takım kalıyor.

En güçlü adaylar olarak Fransız temsilcisi PSG gösterilirken, ayrıca City her ne kadar alabilecek durumda olmadığını söylese de bu transferi bitirecek ekonomik güce sahip olduğunu söylesek doğru olacaktır.

Mükemmel Ötesi Bir Kariyer

Barcelona ile 1 Temmuz 2005 yılında sadece 18 yaşındayken sözleşme imzalayan ve o andan itibaren bütün hünerini bu takım için ve Arjantin milli takımı için harcayan yıldız futbolcu sayısız güzel gole, sayısız kupa başarısına ve sayısız unutulmaz anların yaşanmasına sebep oldu.

16 yıllık Barcelona kariyerinde 10 La liga şampiyonluğu, 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğu, 3 Dünya kulüpler kupası şampiyonluğu, 8 İspanyol Süper kupa şampiyonluğu, Üç defa UEFA Süper kupa zaferi, tüm oynadığı turnuvalarda 22 gol krallığı, 6 kez dünyanın en iyi futbolcusu yani Ballon D’or ödülü kazanmayı başardı.

Ayrıca bu yaz düzenlenen Copa America 2020’da takımıyla birlikte büyük bir zafer daha elde etmeyi başardı.

Barcelona ile çıktığı toplamda 778 resmi karşılaşmada 672 gol 305 asistlik bir performans gösterdi. Her 94 dakika’da bir gol atma başarısı dahi onun ne kadar özel olduğunu bizlere gösteren bir detay olarak görülüyor.

Bu uzun kariyerinde tek bir kez kırmızı kart görmesi ve onu da FİFA Süper kupa maçında görmesi dikkat çeken önemli bir detay olarak görülüyor. Önümüzde ki günlerde büyük oranda Avrupa’nın dev kulüplerinden bir tanesine imza atacağını söylesek yanlış bir açıklama yapmamış oluruz.