Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Mbappe ve Haaland Transfer Piyasasını Karıştıracak

Mbappe ve Haaland Transfer Piyasasını Karıştıracak

2 min read
Spread the love

Dünya futbolunda sürekli olarak yeni yıldızlar ortaya çıkıyor. Özellikle de artık Ronaldo ve Messi gibi isimlerin artık kariyerlerinin son yıllarına gelmesi o yeni isimleri büyük takımların ilgisini daha yüksek seviyelere çıkarıyor.

Bu konuda gündemde son yıllarda iki tane golcü genç bulunuyor. Kariyerlerine çok erken bir şekilde start veren Erling Haaland ile Kylian Mbappe bu sezonun transfer sezonunun en gözde isimleri olarak görülüyor.

Avrupa Şampiyonasının olması sebebiyle takımlar bu sezon transferde daha yavaş davranıyorlar. Bunun bitmesi ile birlikte bu isimlere olan ilgi de daha yüksek bir seviyeye çıktı.

Mbappe için Liverpool ve Real Madrid Yarışıyor

Avrupa Şampiyonasında istediğini bulamayan ve kaçırdığı penaltıyla takımın elenmesine neden olan Kylian Mbappe’nin PSG’den ayrılıp ayrılmayacağı çok merak ediliyor. 2017 yılında Monaco’dan transfer olduğundan bu tarafa sürekli olarak gelişen ve milli takımıyla da Dünya Kupası zaferi elde eden isim bu yıl 22 yaşını dolduruyor.

Uzun süredir PSG dışına gitmesi beklenen ancak takımının çok yüksek bir bonservis bedeli istemesi ve aldığı yüksek maaş bunu imkan kılınıyor. 2022 yılında yani gelecek yıl sözleşmesinin bitecek olması, piyasanın daha hareketli olmasına neden oluyor. PSG sözleşme uzatamaması halinde yıldız oyuncuyu bedavaya kaptırmak istemeyecektir. Bu isim için Liverpool ve Real Madrid takımlarının 160 milyon Euro’yu gözden çıkardığı konuşluyor.

Erling Haaland İçin Chelsea İddiası

Norveçli yetenek Avrupa piyasasında ismi transferle en çok anılan isimlerin başında geliyor. Sadece 20 yaşında olan ve 194 cm boyunda olmasına rağmen oynadığı oyun, gol vuruşlarında ki soğuk kanlılık onu paha biçilmez bir duruma getiriyor. Dortmund ile çıktığı 59 maçta 57 gol atma başarısı gösteren ve sürekli gol araması büyük takımların ona ilgisini arttırıyor. BVB tarafından 2019 yılında 45 milyon Euro’ya transfer edilen yıldız oyuncuyu bu yaz ellerinde tutmaları zor görünüyor.

Haaland için Chelsea ve M.United takımların ilgisi biliniyor. Chelsea bu oyuncuyu almak için 170 milyon Euro’yu gözden çıkaracağı ve bazı yetenekli oyunculardan vazgeçeceği tahmin ediliyor.