Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Muhteşem Maçı Hollanda 3-2 Kazandı

Muhteşem Maçı Hollanda 3-2 Kazandı

2 min read
Spread the love

Euro 2020 C grubunda Hollanda ile Ukrayna arasında oynanan maç adeta nefesleri kesti. İki takımında turnuvada ki ilk maçı belki de şu ana kadar oynanan maçlar arasından en iyisi oldu diyebiliriz. Bunun olmasında iki takımında büyük etkisi var. Karşılaşma 3-2’lik skorla bitti. Şu ana kadar ki maçlar arasında en gollü karşılaşma oldu.

Hollanda 2-0 öne geçti, Ukrayna inanılmaz bir geri dönüşle durumu 2-2’ye getirdi. Hollanda son dakikalara yakın attığı gol ile karşılaşmada galip gelen taraf oldu. Bu anlamda Hollanda daha moralli bir şekilde turnuvaya başlamış olsa da Ukrayna ortaya koyduğu oyun ile diğer maçlar öncesinde ne kadar önemli bir takım olduğunu hissettirdi.

2-0’dan Beraberliğe Geldi Ama Yetmedi

Hollanda ile Ukrayna arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı adeta fırtına öncesi sessizliğe benziyordu. İki takımda pozisyonlar yakalamış olsalar da öne geçiren golü atmayı başaramadılar. İkinci yarıya turuncular daha iyi başlayan taraf oldu. Dakika 52’de Wijnaldum, dakika 58’de Weghorst’un golleriyle durum 2-0’a geldi.

Ukrayna’da geri dönüşü ateşleyen isim Yarmolenko oldu. Uzaklardan vurduğu topla harika bir gol atan isim skoru 2-1’e getirmeyi başardı. Bu gol 75’de gelirken bu golden sadece 4 dakika sonra 79’de Yaremchuk durumu 2-2’ye getiren golü attı.

Maçta bu andan sonra kontrol kayboldu. İki takımda atak bir oyun sergiledi. Ancak mutlu olan taraf Hollanda oldu. 2-0’dan maçın beraberliğe gelmesine rağmen dakika 85’de Denzel Dumfries’in attığı gol ile skoru 3-2’ye getirmeyi başardı. Bu golden sonra Ukrayna buna cevap vermeyi başaramadı ve maç bu skorla bitti.

Hollanda aldığı üç puanla birlikte Avusturya ile birlikte grupta liderliğe oturdu. Grubun ikinci maçlarında kazanan iki takımla, kaybeden iki takım karşı karşıya gelecek.

Ukrayna – Kuzey Makedonya ile karşı karşıya gelirken, Hollanda ile Avusturya karşı karşıya gelecek. Grubun son maçları öncesinde bu maçlar 17 Haziran 2021 tarihlerinde oynanacak. Bu maçlarda alınacak skorlar son maçlar öncesinde belki de tüm takımlar iddialı bir şekilde son maçlarına çıkmasına sebep olabilecek.