Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Olimpiyat Oyunlarında Futbol Finalinin Adı İspanya – Brezilya

Olimpiyat Oyunlarında Futbol Finalinin Adı İspanya – Brezilya

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 olimpiyat oyunlarında futbol dalında finalin adı belli oldu. Brezilya ile İspanya rakiplerini yenerek isimlerini finale yazdırmayı başaran ekipler oldu. Olimpiyat oyunlarında futbol 23 yaş altı oynansa da takımlar kadrolarında istisna olarak birkaç tane bu yaştan büyük oyuncu bulunduruyorlar.

Brezilya’da kaptanlık yapan Dani Alves, 38 yaşında bu turnuvada takımıyla birlikte Altın madalya mücadelesi veriyor. İspanya’da birçok isim ülkesini Euro 2020’de temsil ettikten sonra rotalarını olimpiyat oyunlarına çevirerek, finale çıkmayı başardılar.

İspanya’nın Final Yolu

İspanya C grubunda Mısır, Arjantin ve Avustralya ile mücadele verdi. Grubunu lider bitiren takım, çeyrek finale çıkmayı başardı. Burada rakipleri olan Fildişi Sahili ile oynadılar.

Karşılaşmanın normal süresi 2-2 biterken, rakiplerine uzatmada 3 gol atarak 5-2’lik galibiyetle isimlerini yarı finale yazdırdılar.

Yarı finalde ki rakipleri oyunlara ev sahipliği yapan Japonya oldu. Normal süresi 0-0 biten yarı final mücadelesinde, yine uzatma dakikalarında 115’de Marco Asensio’nun ayağından buldukları gol ile karşılaşmadan galip gelerek, isimlerini finale yazdırmayı başardılar.

Genç, yetenekli ve güçlü bir kadroya sahip olan İspanya, şu an için altın madalya umudunu sonuna kadar sürdürecek bir hisse sahip olarak sahaya çıkıyor.

Brezilya’nın Final Yolu

Brezilya 2016 yılında kendi ülkesinde düzenlenen olimpiyat oyunlarında futbol da son şampiyon olarak buraya geldi.

Kadrosunda sayısız kupa zaferi bulunan ve CV’sinde bir olimpiyat madalyası eksik olan Dani Alves gibi bir efsaneyi bulunduran takım D grubunda Fildişi Sahili, Almanya ve Suudi Arabistan ile mücadele etti. Gruplarında 7 puan toplayarak çeyrek finale çıktılar.

Çeyrek finalde karşılaştıkları Mısır’ı 1-0 yenen takım, yarı finalde Meksika’nın rakibi oldu. Meksika ile oynadıkları yarı final maçının normal süresi ve uzatmaları 0-0’lık beraberlikle bitti ve penaltı atışlarına geçildi. Burada rakibine galip gelen takım adını bir kez daha olimpiyat finaline yazdırdı.

Kadrosunda Dani Alves, Richarlisan, Douglas Luiz ve Paulinho gibi deneyimli isimleri bulunduran takım bu finalinde mutlak favorisi olarak 7 Ağustos TSİ 14:30’de İspanya ile karşı karşıya gelecek.