Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Lig Fikstürü Belirlendi, Derbi Tarihleri Dikkat Çekiyor

Süper Lig Fikstürü Belirlendi, Derbi Tarihleri Dikkat Çekiyor

2 min read
Spread the love

2021-2022 sezonu 13 Ağustos tarihinde start alacak. İlk defa 20 takımla oynanacak lig toplamda 38 haftadan oluşacak. İlk devre 27 Aralık tarihinde son bulacak ve 11 günlük aranın ardından 7 Ocak 2022 tarihinde start alacak. Sıkışık fikstür bu sezonda uygulanacak, 2022 Dünya kupası sebebiyle 6 ve 18 ve 22 haftalarda ki maçlar hafta için oynanacak.

Her sezon olduğu gibi bu sezonda fikstürün belirlenmesinin ardından derbi tarihleri çok merak edildi. Hem ligin ilk yarısında hem de şampiyonluk yarışının kızışacağı ligin ikinci yarısında oynanacak bu büyük maçlar bu sezon alınan kararla seyircili oynanacak olması, takımlar açısından dikkat çekici tarihler oldu.

İlk Derbi Dördüncü Haftada

Fikstür belirlendikten sonra 2021-22 sezonunun da ki ilk derbi tarihleri çok merak ediliyordu. Dikkat çekici nokta önemli maçların 10 haftadan sonra başlayacak olması oldu. Yani ligin sonuna doğru daha ciddi ve çekişmeli maçlar izleyeceğiniz. Geçen yıl ki şampiyonluk yarışında üç büyük takımın 2 puan içerisinde sıralanması bu maçların çok kritik olacağı anlamına geliyor.

  • 4. Hafta Trabzonspor – Galatasaray (23)
  • 9. Hafta Trabzonspor – Fenerbahçe (28)
  • 10. Hafta Beşiktaş – Galatasaray (29)
  • 12. Hafta Beşiktaş – Trabzonspor (31)
  • 13. Hafta Galatasaray – Fenerbahçe (32)
  • 17. Hafta Fenerbahçe – Beşiktaş (36)

Derbi tarihleri kadar hangi takımların ilk yarı ev sahibi ikinci yarıları deplasman oynayacağı da dikkat çekiyor. Fenerbahçe oynayacağı üç derbiden ikisini ilk yarıda deplasmanda oynuyor. Beşiktaş’ın durumuysa tam tersi olarak görülüyor. Galatasaray, ilk yarı da Fenerbahçe maçını içerde oynarken, Beşiktaş maçı için deplasmana gidiyor.

Sezonun 36 haftasında oynanacak olan Fenerbahçe – Beşiktaş maçı sezonun son derbisi olarak dikkat çekiyor. Sezonun 13 Ağustos tarihinde start almasına az bir süre kalırken takımların gelecek sezon oynayacakları 38 haftanın tarihleri de üç haftada bir açıklanmaya devam edilecek.

Bu sezonun daha çekişmeli ve seyircili olacak olması tahmin ediliyor. Üç büyük takımın da Avrupa kupasında mücadele edecek olmasıysa dikkat çekici bir başka detay olarak görülüyor.