Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Trabzonspor ve Sivasspor Playoff Oynayacak

Trabzonspor ve Sivasspor Playoff Oynayacak

2 min read
Spread the love

Ülkemizi Avrupa Konferans Liginde temsil eden Trabzonspor ile Sivasspor play-off turuna kalmak için mücadele verdiler. Bu turu da aşarak gruplarda kalacak ve ülkemiz açısından büyük bir öneme sahip olan puanları hanemize yazdıracaklar.

Şimdilik tüm ekiplerimiz Avrupa’da yollarına devam ediyorlar. 5 takımla Avrupa’da tüm kulvarlarda gruplara kalmamız ülke puanımızı yükseltmemiz açısından kritik bir önem arz ediyor.

Trabzonspor Penaltı Atışlarında Turladı

Trabzonspor ilk maçta 3-3 berabere kalmış olduğu Molde deplasmanında Edgar Ie ile 57’de öne geçti. Ancak 90+ yediği gol ile maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı. Uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve direkt penaltı atışlarına geçildi. Burada Uğurcan Çakır’ın üstün performansı sayesinde tur kapısı açılmış oldu. Trabzonspor galibiyet alamamış olsa da bir şekilde turu geçmiş ekip olmayı başardı.

Bu turun geçilmesinde deplasman gol kuralının burada kullanılmamış olmasının da etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Trabzonspor play-off turunda güçlü bir ekiple karşı karşıya geliyor. İtalyan ekibi Roma ile bu turda karşılaşacak ve rakibini eleyerek bir üst tura yani Konferans Ligine kalmak için mücadele edecek.

En büyük avantajları rakiplerinin bu turnuvada ne kadar çok oynamak isteyip istemediklerini anlamak olacaktır. Bu turu geçecek gücü bulunan ekibimiz ilk maçını 19 Ağustos, ikinci maçını 26 Ağustos tarihinde oynayacak.

Sivasspor Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Ülkemiz adına Avrupa’da bu sezon şimdiye kadar en başarılı ekip olan Sivasspor, Konferans Ligi üçüncü eleme turu ikinci maçında Dinamo Batumi’yi misafir etti. Deplasmanda ki ilk maçı 2-1 kazanmayı başaran temsilcimiz burada iki farklı yenilmediği sürece turu atlamada bir sorun yaşamayacaktı.

Misafir takım Giorgi Pantsulaia ile 78’de öne geçmeyi başardı. Bu skorla maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında 109’de Jorge Felix takımımıza eşitliği getiren golü attı. Bundan başka gol olmadı ve Sivasspor play-off turuna kalmayı başardı.

Sivasspor bu turda Danimarka’nın güçlü temsilcisi Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. İlk maçını 19 Ağustos tarihinde ikinci maçını 26 Ağustos tarihinde oynayacak gruplara kalmak için mücadele edecek.