Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Türk Takımları Tur İçin Sahaya Çıkıyor

Türk Takımları Tur İçin Sahaya Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Bu sezon Avrupa Kupalarında çok sayıda temsil edilme şansına sahibiz. Şampiyon Beşiktaş’ın şampiyonlar ligi gruplarına direkt katılması dışında hiçbir takımın bu sezon Avrupa kupalarında yoluna devam etme ihtimali bulunmuyor. Ancak toplamda 5 takım ile Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Liginde mücadele edebiliriz.

Avrupa Liginde Fenerbahçe play-off turu ile gruplara kalma mücadelesi verecekken, Galatasaray üçüncü turdan itibaren mücadele ediyor.

Sarı kırmızılı ekip ilk maçında İskoç temsilcisi St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldı. UEFA tarafından deplasman gol kuralının kaldırılmasıyla birlikte bunun bir avantaj ifade etmediğini söyleyebiliriz. Bu karşılaşmada bir takım üst tura çıkmak istiyorsa tek yapması gereken rakibine karşı gollü üstünlük kurması olacaktır.

Galatasaray ilk karşılaşmada tüm maç boyunca üstün taraftı ancak bir türlü aradıkları golleri bulamadıkları için maçın bu şekilde bitmesine engel olamadı. Bu turu aşması kuvvetli olan temsilcimiz gruplara kalmak için playoff mücadelesi verecek.

Sivasspor Yenilgisiz Yoluna Devam Etmek İstiyor

Sivasspor bu sezon Avrupa Konferans liginde ülkemizi temsil etmek için büyük bir mücadele veriyor. 2. Eleme turundan itibaren katıldığı turnuva da çıktığı üç maçı da kazanmayı başardı. Üçüncü ön öleme turunda Dinamo Batumi’yi yenerek avantajlı bir skorla Yeni 4 Eylül Stadyumuna karşılaşmaya çıkacak.

Bu maçta yenilmediği sürece Konferans Ligi play-off tutu mücadelesi vermeye hak kazanacak. Bu konuda elinde ki kadro ve oyun tarzları buna fırsat tanıyor diyebiliriz.

Trabzonspor’un Umudu Büyük

Yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan bordo mavili ekip Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Molde ile 3-3 berabere kaldı. Bu karşılaşma da üstün olan taraf olan ekibimiz gol yollarında çok etkili olsa da basit defans hataları sebebiyle bu skora razı geldi.

Deplasmanda turun favorisi olarak çıkacak ekibimiz, her türlü galibiyet halinde turu atarak Konferans Ligi gruplarına kalabilmek için play-off oynama şansına sahip olacak. Her ne kadar bu turda rakipleri Roma takımı olacak olsa da bu takımı geçecek güçleri de bulunuyor.