Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Volkan Demirel Fenerbahçe’den Ayrıldı

Volkan Demirel Fenerbahçe’den Ayrıldı

2 min read
Spread the love

Her takımla özdeşleşen isimler vardır. Son yıllarda Fenerbahçe ile adı en çok isimlerden bir tanesi Volkan Demirel olarak görülüyordu. “Bir Volkandır Fenerbahçe” sloganı atılan isim olmayı başarmıştı.

Fenerbahçe’ye 6 Ağustos 2002 yılında Kartalspor’dan transfer olduğunda sadece 20 yaşında genç bir isimdi. Fenerbahçe formasını aralıksız olarak 17 sezon giyerek büyük bir başarının altına imza attı. Bir takımla yıllarını geçiren ender isimlerden bir tanesi olmayı başardı. 2019 yılında sözleşmesi bittiğinde takımdan ayrılmayarak direkt olarak kaleci antrenörü olarak çalışmaya başlamıştı. İki yıldır bu görevi üstlenen isim, Ali Koç’un ikinci dönemiyle birlikte takımdan ayrılma kararı aldı.

17 Yıllık Kariyer

Fenerbahçe ile geçen 17 yıl koca yılda birçok başarı elde etti, yaptığı hareketler ile her zaman gündem almayı başarmıştı. Aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarı olan isim, istinasız gittiği her statta tepki almayı başaran bir isim olarak dikkat çekiyordu. Trabzonspor ve Galatasaray deplasmanlarında tribünlerden kendisine atılan sayısız cisim bunun bir göstergesiydi.

Her ne kadar başka taraftarlar ile arası iyi olmasa da Fenerbahçe taraftarı için özel bir isim olarak kariyerini sürdürdü. Sarı lacivert forma altında 523 maça çıkmayı başaran kaleci sadece 511 gol yedi ve 198 maçta kalesini gole kapatma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe formasıyla toplamda 10 kupa zaferi elde etti. 5 lig şampiyonluğu 2 kupa zaferi ve 3 süper kupa almayı başardı. Uzun süredir Fenerbahçe kaptanlığını da yürüten kaleci, oynadığı futbol ile taraflı tarafsız herkesin takdirini de kazanmayı başardı.

Toplamda 19 yıllık Fenerbahçe kariyeri 14 Temmuz 2021 tarihinde Ali Koç ile birlikte yaptığı basın toplantısıyla son buldu. Açıklamasında ayrılığın kendi istediği ile olduğunu ve bir süreliğini kafa dinlemek istediğinizi aktardı.

Ali Koç, yurt dışında kariyer yapmak isterse ona yardımcı olacaklarını ve Volkan Demirel’in her zaman Fenerbahçe ile birlikte isminin anılacağını aktardı. Fenerbahçe sosyal medya hesaplarından ayrıca “Bir Volkan’dır Fenerbahçe” sloganı ile birlikte oyuncularına teşekkür ederek ona veda etmeyi tercih etti.