Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Yüzyılın Transferi Gerçekleşti Messi PSG’de

Yüzyılın Transferi Gerçekleşti Messi PSG’de

2 min read
Spread the love

Yeni sezona Barcelona ile başlayacağı ve kariyerini burada noktalayacağı düşünülen Lionel Messi bir anda Barcelona’dan kendini ayrılırken buldu. Yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala alınan bu karar bir anda tüm dünya futbolunu etkilemeyi başardı.

Dünya üzerinde şu ana kadar gelmiş tüm futbolcular arasında en yetenekli olanlardan birkaç tanesi arasında gösterilen Arjantinli futbolcunun yeni takımının neresi olacağı herkes tarafından merak edilmeye başlandı.

Bu kadar kaliteli ve yetenekli ismi alabilecek takım sayısının fazla olmaması bazı isimlerin öne atılmasına neden oldu. Ancak aralarında başarılı olan Fransız ekibi PSG oldu. Bu transferin gerçekleşmesi ile birlikte Messi eski takım arkadaşı Neymar ile buluşmuş oldu.

2+1 Yıllık Anlaşma İmzalandı

Barça tarafı son ana kadar yıldız ismin takımdan ayrılmaması için uğraşsa da bir türlü istediği boşluğu oluşturamadığı için 34 yaşında ki ismin takımdan ayrılmasına izin vermek zorunda kaldı. PSG tarafından özel bir video ile duyurulan yetenekli oyuncunun bu takımla 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.

Maaş konusunda net bir bilgi verilmese dahi yıllık 35 milyon Euro’ya yakın bir anlaşmaya imza atıldığı biliniyor. Bu anlaşma ile PSG’de Neymar’ın önüne geçerek en çok kazanan futbolcu olmayı da başardığı görüldü.

34 yaşına kadar sadece Arjantin milli takımı ve Barcelona formalarını giyen futbolcu bu transferle birlikte kariyerinde formasını giyeceği üçüncü takıma imza atmış oldu.

PSG’nin Bedelsiz Transferleri

Her sezona verdiği bonservis ücretleriyle damga buran PSG, bu yıl çok az bir bonservis bedeli ödeyerek Avrupa’nın en önemli isimlerini takıma katmayı başardı. İnter’e Hakimi için 60 milyon Euro dışında bu yıl Danilo Pereira için de 20 milyon Euro ödeme yapıldı. Bonservissiz olarak takıma katılan isimler şu şekilde sıralandı.

  • Lionel Messi
  • Gonnarumma
  • Sergio Ramos
  • Wijnaldum

Geçtiğimiz sezonu kupasız kapatan PSG, bu yıl oynadığı tüm kulvarlarda kupa almak için mücadele vermek istiyor. Özellikle son 2 yıldız çok yaklaştıkları Şampiyonlar Ligini bu güçlü kadroyla rahat bir şekilde almak istiyorlar.